«ΜΑΘΗΜΕΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ» ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΑΓΙΑΣ! (ΦΩΤΟ)

Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό και στο Δήμο Αγιάς με τα κυριότερα προβλήματα, κυρίως όσον αφορά στη μετακίνηση, να αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί κάτοικοι του γραφικού Σκλήθρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα στο paidis.com η κατάσταση στο χωριό παραμένει καλή, καθώς δεν υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση ή την ύδρευσή του.

«Κάποια μεμονωμένα περιστατικά που αναφέρθηκαν σήμερα σε 2-3 σπίτια στο Άνω Σκλήθρο πιθανώς να οφείλονται σε κάποια μικρή βλάβη υποσταθμού και θα αντιμετωπισθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Γκουντάρας, προσθέτοντας πως υπάρχει πρόσβαση στο χωριό, αφού ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια προχώρησε σε αποχιονισμό του δρόμου.

«Η κίνηση των οχημάτων γίνεται φυσικά μόνο με τη χρήση αλυσίδων ή με τα ειδικά χιονολάστιχα», υπογράμμισε ο Αντώνης Γκουντάρας, προσθέτοντας πως δυνατότητα μετακίνησης υπάρχει και στα καλντερίμια και τους δρόμους του χωριού, ενώ τουλάχιστο προς το παρόν δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς το Σκλήθρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω ακριβώς αυτής της φύσης του χωριού και προκειμένου να μην καταστραφούν τα καλντερίμια και οι τσιμεντοστρώσεις συνεργεία του δήμου χρησιμοποιούν άμμο και θαλασσινό αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού.

Γύρω στους 40 υπολογίζονται οι κάτοικοι του χωριού κατά τη χειμερινή περίοδο, «μαθημένα τα βουνά» στο Σκλήθρο και πάντα ειδυλλιακό το τοπίο του, όπως καταγράφεται στις εικόνες του Πολιτιστικού Συλλόγου του!

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ