ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ! «ΓΥΑΛΙ» ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με τον υδράργυρο γύρω στις 21.00 το βράδυ να δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου «μάχη» πλέον δίνεται με τον παγετό που έχει μετατρέψει την πόλη σε ένα ατέλειωτο παγοδρόμιο.

Παρά τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του Δήμου Λαρισαίων, που με συνεργεία συνέχισε και σήμερα τον αποχιονισμό των συνοικιών της πόλης, τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω του όγκου του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών εντοπίζονται σ’ αυτές, ενώ δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε η σελίδα σχετικά με την κατάσταση των πεζοδρομίων ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

«Στις πλάκες είναι αδύνατο να πατήσεις από το απόγευμα και μετά», επισημαίνουν Λαρισαίοι, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και των καταστηματαρχών του κέντρου, ο παγετός βγαίνει προς το παρόν νικητής.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικά προβλήματα εντοπίστηκαν και στη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στην Ηρώων Πολυτεχνείου, τη Νεάπολη και αλλού, όπου το «κόκκινο» βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με τους οδηγούς να χρειάζεται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και οπωσδήποτε χαμηλές ταχύτητες, προτιμώντας πάντα τη λύση των αστικών λεωφορείων ή των ταξί.

Σύμφωνα πάντως με τηλεφωνήματα αναγνωστών δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες ταξιτζήδες που είτε από υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους είτε για την αποφυγή των φθορών στα ελαστικά τους δεν χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να μην λείπουν τα «πατιναρίσματα» σε δρόμους του κέντρου και των συνοικιών.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ