ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των δημοτικών αρχών, των γονέων και των εκπαιδευτικών αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων που λειτουργούν στο νομό Λάρισας την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, την ώρα που παραμένουν τα προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία και τον παγετό,

ενώ οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας χιονόπτωσης ειδικά σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

Οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου προκειμένου  να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες σχολικές μονάδες του νομού αφού εκτός από τα προαύλια που είναι γεμάτα χιόνι, υπάρχουν σημαντικά θέματα με τις ηλεκτρικές και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις πολλών μονάδων.

Μέχρι στιγμής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα  ανοίξουν τα σχολεία στη Λάρισα, αφού αυτή ήταν από την Πέμπτη η δέσμευση της δημοτικής αρχής αν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com υπάρχει έντονος προβληματισμός εξαιτίας των προβλημάτων και δεν αποκλείεται κάποια σχολεία να μη λετουργήσουν ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση και στο άνοιγμα κατά μία ή δύο ώρες.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι και η δήλωση που έκανε στο paidis.com ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας του δήμου Θ. Δαούλας ο οποίος περιέγραψε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, επισημαίνοντας ωστόσο πως «πρόθεση είναι να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, πιθανώς με μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων πιο αργά και πάντα εκτός απροόπτου».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Δαούλας η πρόσβαση με τη διάνοιξη «διαδρόμων» στα προαύλια των περισσοτέρων σχολείων είναι πλέον εφικτή, ενώ παράλληλα καταγράφονται συνεχώς προβλήματα και βλάβες, που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία αποκατάστασης.

«Η απόφαση για έναρξη των μαθημάτων αργότερα θα εξαρτηθεί από τις σχετικές εισηγήσεις των διευθυντών εκπαίδευσης» ξεκαθάρισε ο κ. Δαούλας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν αποκλείεται «κατά περίπτωση» να μην λειτουργήσουν κάποια σχολεία του δήμου.

Στους υπόλοιπους δήμους

Πολλά είναι και τα προβλήματα στα σχολεία όλων των υπόλοιπων δήμων του νομού και ειδικότερα:

Στο δήμο Αγιάς ο δήμος έχει σχεδόν αντιμετωπίσει στο σύνολό τους τα προβλήματα και αναμένεται τα σχολεία να λειτουργήσουν τη Δευτέρα εκτός και αν υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού και προκαλέσει νέα προβλήματα.

Ετοιμη δηλώνει και η δημοτική αρχή της Ελασσόνας που μέχρι και το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να αντιμετωπίσει το σύνολο των προβλημάτων που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω του χιονιού και του παγετού. Κατά συνέπεια και στο δήμο Ελασσόνας τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά.

Και στο δήμο Κιλελέρ η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά με τη δημοτική αρχή να προγραμματίζει το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Με υπερπροσπάθεια αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα στα σχολεία του δήμου Τεμπών τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τη Δευτέρα. Προβληματισμός επικρατεί για τα σχολεία της Καλλιπεύκης και των Αμπελακίων όπου το χιόνι είναι ακόμη ιδιαίτερα πολύ και τα οποία δεν αποκλείεται να μείνουν κλειστά τη Δευτέρα.

Σε καθαρισμό των προαυλίων όλων των σχολείων προχώρησε και ο δήμος Τυρνάβου που πλέον ρίχνει το βάρος για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις εγκαταστάσεις των μονάδων. Και ο δήμος Τυρνάβου αν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξει όλα τα σχολεία που λειτουργούν στο δήμο.

Τέλος στο δήμο Φαρσάλων τα προβλήματα σε πολλά σχολεία είναι μεγάλα με τη δημοτική αρχή να δίνει πραγματική μάχη για την αντιμετώπισή τους.Πάντως σε περίπτωση που τα προβλήματα συνεχίσουν να υπάρχουν και αύριο δεν αποκλείεται ο δήμος να κρατήσει κλειστά πολλά σχολεία.

Οι οριστικές αποφάσεις για όλα τα σχολεία, σε όλους τους δήμους του νομού αναμένεται να ληφθούν αύριο σε συνεννόηση των δήμων με τους διευθυντές εκπαίδευσης οι οποίοι και θα έχουν πλήρη εικόνα από όλα τα σχολεία του νομού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ