“ΤΟ ΚΑΛΤΣΑΚΙ” ΣΤΗ (Σ)ΤΡΟΦΗ

Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS – (σ)Τροφή, η ομάδα ΦΩΣΦΟΡΟΙ(Βόλος), το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 9:15, θα παρουσιάσει την παράσταση:
“Το Καλτσάκι” , εμπνευσμένη από την ιδέα της “Aιώνιας επιστροφής” όπως την συναντάμε στο έργο του Γερμανού φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε, ή “Eπαναστροφής” όπως αναφέρεται στην εσωτερική φιλοσοφία.

Επαναστροφή είναι να γεννιέσαι ξανά και ξανά ο ίδιος, στο ίδιο μέρος, την ίδια ιστορική εποχή, από τους ίδιους γονείς, να κάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη, παραπατώντας σαν υπνοβάτης σε μια ζωή με αυτόματη πλοήγηση, χωρίς να ξέρεις γιατί, μη μπορώντας να την ελέγξεις ή να την κατευθύνεις, παρασυρμένος από έναν καταιγισμό προδιαγεγραμμένων γεγονότων, που όλα κάτι σου θυμίζουν αμυδρά, αλλά πάντα αποσπασματικά, πάντα φευγαλέα, με αποτέλεσμα ενώ “έχεις διαβεί το μονοπάτι χίλιες φορές, να σκοντάφτεις πάντα στα ίδια σημεία.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, τα Déjà vu, δεν είναι παρά υπενθυμίσεις από το παρελθόν (ή από το μέλλον;), αναμνήσεις αυτής της αιώνιας περιπλάνησης σε αλλεπάλληλες ζωές, που δεν είναι παρά οι αντανακλάσεις αυτής της μίας ζωής, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά δίχως νόημα, δίχως ψυχή, μια γραμμική ακολουθία γεγονότων, στα οποία το άτομο παραμένει ένας σαστισμένος θεατής.
Στην παράσταση “το Καλτσάκι”, κάποιος ονόματι “Αυτός” είναι σε μια διαρκή αναζήτηση από μέρος σε τόπο κι από ζωή σε ζωή “Εκείνου”.
Ψάχνει τον εαυτό του; Την ψυχή του; Τον θεό; Θα δείξει.
Μαζί του έχει δυο σκυλιά. Τον ακολουθούν, πιστά και ενοχλητικά.
Άραγε θα καταφέρουν να βρουν “Εκείνον”;
Είναι “Εκείνος” η απάντηση σ’ όλες τους τις ερωτήσεις; Ψάχνουν στο σωστό μέρος; Και το σπουδαιότερο: Εκείνος, υπάρχει;

Σενάριο-σκηνοθεσία: Άννα Βουτσίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Σχοινάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Βάντα Μαυροειδή, Γιώργος Δημητριάδης
Μουσική: Βαγγέλης Χάνος
Μουσικοί: Βαγγέλης Χάνος, Αποστόλης Μπαλαμπάνης
Παραγωγή: Φωσφόροι

Παίζουν
Αυτός: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Εκείνος: (μα εκείνος δεν υπάρχει)
1ος σκύλος: Δημήτρης Τζουβάρας
2ος σκύλος: Βαγγέλης Ψαρρέας

Η ομάδα είναι γνωστή και αγαπημένη στο κοινό της πόλης μας, από τις παραστάσεις “Το καμπαρέ των νεκρών” και “Κυρίως υδρογόνο”.
Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ,
έναρξη 21:15, Είσοδος 5 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ