ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΩΝ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να μη μείνουν αμέτοχοι στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη μας.
Η φιλοσοφία μας είναι, ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο που λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο κάθε πολίτης οφείλει να συμβάλει όσο μπορεί και με προσωπική εθελοντική εργασία, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στις χώρες του Βορρά, όπου η έντονη χιονόπτωση είναι μία συνηθισμένη κατάσταση στους ατέλειωτους χειμώνες τους.

Η επιτυχής αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, δεν οφείλεται μόνο στην πιο άρτια οργάνωση, εξοπλισμό, εμπειρία και τεχνογνωσία του εκεί κρατικού μηχανισμού, αλλά και στην σημαντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, που έχουν αναπτυγμένο το πνεύμα του εθελοντισμού, και συμμετέχουν μαζικά στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων!

Στη χώρα μας δυστυχώς, η ιδιώτευση έχει τρώσει το ομαδικό πνεύμα, και ο εθελοντισμός ως ενσυνείδητο κίνημα, βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Χρέος μας, λοιπόν, είναι, να τον ενδυναμώσουμε και να τον μεταλαμπαδεύσουμε σε ολόκληρη την κοινωνία!
Με αυτά ως δεδομένα, επικεντρώσαμε στην ανάγκη να καθαρίσουμε ο καθένας μας το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του ή το μαγαζί του, ώστε να διευκολυνθεί η διάβαση των πεζών. Σκεφτήκαμε μάλιστα, να το κάνουμε με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, για να ξυπνήσουμε το παιδικό ένστικτο πού όλοι έχουμε βαθιά μέσα μας…

Επειδή το χιόνι που μαζεύεται από το καθάρισμα των πεζοδρομίων είναι ένα αντιαισθητικό (και όχι μόνο) πρόβλημα, είπαμε να το αξιοποιήσουμε, κάνοντας με αυτό χιονάνθρωπους, που θα χάριζαν μια ευχάριστη νότα μέσα στο απόλυτο λευκό!

Για να κεντρίσουμε, μάλιστα το ενδιαφέρον των πολιτών, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό (καλλιστεία) χιονάνθρωπων, ώστε να υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο! Αν και ακούσαμε πάρα πολλά θετικά σχόλια για την ιδέα, οι «διαγωνιζόμενοι» δεν ήταν τόσοι πολλοί όσοι θα επιθυμούσαμε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, ώστε να φτάσουμε από την λεκτική επικρότηση μιας ιδέας, ως την ενεργή συμμετοχή μας στην υλοποίησή της…
Όμως δεν παύει να είναι μία καλή αρχή!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και να ευχηθούμε συνεχώς να αυξάνονται οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες!
Οι τρεις πρώτοι χιονάνθρωποι που λάβανε τις περισσότερες «ψήφους» είναι αυτοί που φαίνονται στις φωτογραφίες.
Συνεχίστε να καθαρίζετε τα πεζοδρόμιά σας και να φτιάχνετε όμορφους χιονάνθρωπους, έστω και χωρίς διαγωνισμό, γιατί όπως λέει κι ο Ντοστογιέφσκι, «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ