ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΒΕΡΩΦ (ΦΩΤΟ)

Κυριολεκτικά αλαλούμ με τα σχολεία της Λάρισας, καθώς η πρόθεση να ανοίξουν τη Δευτέρα φαίνεται να βρίσκει όλο και περισσότερες αντιδράσεις κυρίως από γονείς και εκπαιδευτικούς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δήμου για την επαναλειτουργία τους.

Ενδεικτικά, απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο 13ο Γυμνάσιο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, στη συνοικία Αβέρωφ, καθώς οι όγκοι του χιονιού που έχουν παγώσει και τα ακαθάριστα ακόμη προαύλια εγκυμονούν κινδύνους για τα περίπου 800 παιδιά που φοιτούν στα δύο σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρωί της Κυριακής τέθηκε σε λειτουργία η θέρμανση, ωστόσο σπασμένες βρύσες και κυρίως αδυναμία πρόσβασης στα σχολεία καθιστούν προβληματική τη λειτουργία τους, ενώ σαφώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το 21ο, το 57ο Νηπιαγωγείο και ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, με την πρόσβαση ωστόσο να παραμένει το ίδιο προβληματική.

«Πρέπει να σπάσουν κεφάλια και να γεμίσουν τα νοσοκομεία για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι;», ήταν η αντίδραση αγανακτισμένου εκπαιδευτικού, που πρότεινε παράταση του κλεισίματος των σχολείων μέχρι τον αποχιονισμό των συνοικιών και στην ανάγκη ακόμη και παράταση του σχολικού έτους.

Σημειώνεται πως από το πρωί αρκετοί διευθυντές προμηθεύτηκαν αλάτι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις «παγίδες» που δημιούργησε ο παγετός στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ εκτός από τη μετακίνηση των μαθητών πρόβλημα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί, την ώρα που παραμένει ασαφές το πόσοι τελικά θα καταφέρουν να εμφανισθούν αύριο στις διδακτικές αίθουσες.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ