ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ 4ου ΚΑΙ 37ου Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα τεράστιο κομφούζιο δημιουργήθηκε από το μεσημέρι σήμερα γύρω από τη λειτουργία ή μη των 4ου και 37ου δημοτικών σχολείων της Λάρισας, αφού της επίσημης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ανακοίνωσης του δήμου για την έναρξη λειτουργίας των δύο σχολείων το πρωί της Δευτέρας ακολούθησε ανακοίνωση του συλλόγου γονέων,

προφανώς λόγω παρεξηγήσεων και λάθος εκτιμήσεων, που έλεγε ότι το σχολείο δεν θα λειτουργήσει.

Φυσικά ο σύλλογος όπως και η διεύθυνση του σχολείου δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη του σχολείου, αλλά είχαν κάθε δικαίωμα να ανησυχούν ενόψει του αυριανού ανοίγματος με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε στη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο και τη διεύθυνση α/βαθμιας εκπαίδευσης αποκαταστάθηκε σήμερα το απόγευμα.

Εξυπακούεται ότι σύλλογος γονέων, διεύθυνση και σύλλογος διδασκόντων είχαν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν από το δήμο να μην λειτουργήσει το σχολείο αύριο, αλλά πάντα η τελική απόφαση και η ευθύνη ανήκει στο δήμο Λαρισαίων.

Οσο για το αν κάποιοι έριξαν το μπαλάκι στους γονείς και στη διεύθυνση για τη λειτουργία ή μη του σχολείου μάλλον θα πρόκειται περί παρεξήγησης, αφού στερείται κάθε νομικής βάσης και σίγουρα αυτό παρέσυρε και τον επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντ. Διαμάντο να εκδώσει ανακοίνωση βρίσκοντας ευκαιρία να επιτεθεί στη δημοτική αρχή λέγοντας τα εξής:

“Λειτουργικά” είναι τα δημόσια σχολεία που με θερμοκρασία υπό του μηδενός “λειτουργούν” ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ   (αποκρύπτοντας το βέβαια) χωρίς θέρμανση! Και η ευθύνη ανήκει … στους γονείς!

Φαντάζομαι αν γίνονταν μια καταγγελία για ανάλογο περιστατικό σε κάποιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο οι “λαλίστατοι” τι θα είχαν να πουν!
* Αφορά το 4ο/37ο ΔΣ Λάρισας. Μπορεί να αφορά και άλλα για τα οποία αποφασίστηκε να “λειτουργήσουν”.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (ασφαλούς προσέλευσης και διημέρευσης των παιδιών) ΚΑΙ χαμηλής εξωτερικής ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (με λειτουργούσα τη θέρμανση) ΜΗ ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που υπάρξει νέο πρόβλημα στη θέρμανση η κατάσσταση θα επανεκτιμηθεί από το δήμο νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ