ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ… ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

Παρέμβαση του προέδρου εργαζομένων με αιχμές για απαξίωσή τους

Ο ορισμός της περίφημης πλέον «λειτουργικής πόλη», οι συγκρίσεις με το χιονιά του 2001 και κυρίως οι ποσότητες του αλατιού που παραγγέλθηκαν και τιμολογήθηκαν για τις ανάγκες της πόλης απασχόλησαν επί 3ωρο τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το δήμαρχο Λαρισαίων

να εξαίρει την αυταπάρνηση των εργαζομένων, μερίδας εθελοντών-πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του προς Καραλαριώτου-Διαμάντο και Νασιώκα.

«Με εξαίρεση τον προκάτοχό μου κ. Τζανακούλη, τον οποίο ευχαριστώ και δημοσίως που επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να βοηθήσει με την προηγούμενη εμπειρία του, αλλά και την παράταξη της ΛΑΣΥ που τήρησε υπεύθυνη στάση οι υπόλοιποι δημιούργησαν μια ασύλληπτη κατάσταση με παρεμβάσεις με κομματικά χαρακτηριστικά και κύριο στόχο να βλάψουν τη δημοτική αρχή και να σπείρουν ανησυχία στην πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης.

«Όταν η πρώτη ανακοίνωση ήταν της τοπικής ΝΔ καταλάβαμε όλοι μας τι θα γίνει!», συνέχισε ο δήμαρχος, περιγράφοντας την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ως μια «εμπειρία ζωής», ενώ παράλληλα τόνισε πως η γνώση θα αξιοποιηθεί για το μέλλον, υπογραμμίζοντας πως ο σχεδιασμός επέτρεψε «να κρατηθεί λειτουργική με όρους Πολιτικής Προστασίας η πόλη, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν».

Όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης σε διαβούλευση θα τεθεί άμεσα το θέμα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς με νέο κανονισμό θα δημιουργηθεί αυτοτελές γραφείο το οποίο θα υπάγεται απευθείας στο δήμαρχο, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την προσωπική ευθύνη των πολιτών, εξαίροντας από τη μια την κίνηση εθελοντών να εμφανισθούν με φτυάρια στο δημαρχείο προκειμένου να βοηθήσουν, μα και αναφέροντας παραδείγματα άλλων «που απαιτούσαν να καθαριστεί μέχρι και η αυλή τους»!

Αναφερόμενος στην περίφημη ανεπάρκεια αλατιού ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως τιμολογήθηκαν 441 τόνοι αλατιού, εκ των οποίων έπεσαν στην πόλη οι 370, ενώ στις αποθήκες υπάρχουν ακόμη 70 τόνοι, «την ώρα που η κριτική και οι υπερβολές ορισμένων στόχευαν αλλού»!

«Πρόκειται σαφώς για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς η πόλη δεν έμεινε ποτέ από αλάτι, αν ωστόσο μετά από όλα αυτά θεωρείται πως είχαμε πρόβλημα τι να πω, το πήρα σπίτι μου το αλάτι και το’ φαγα!», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Παίρνοντας το λόγο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου περιέγραψε ανύπαρκτο σχεδιασμό και έπαρση της δημοτικής αρχής, καθώς ενώ υπήρξε μετεωρολογική πρόβλεψη για την κακοκαιρία «τελικά χάθηκε το παιχνίδι».

«Κάνατε το άσπρο-μαύρο με φωτογραφίες επικοινωνιακού χαρακτήρα στο… «στρατηγείο», αντί τελικά να ζητήσετε μια συγγνώμη από τους πολίτες για την απουσία σχεδιασμού», κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

Επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το χιονιά του 2001, όπου η πόλη βίωσε -27 βαθμούς και 9 ολόκληρες μέρες ολικού παγετού ο Κ. Τζανακούλης προέτρεψε να ακούσουν τους πολίτες για να καταλάβουν αν πέτυχαν στο έργο τους, ενώ επεσήμανε πως πλέον το βάρος πρέπει να δοθεί στην αποκατάσταση των ζημιών.

«Μαζέψτε τους δικούς σας από το διαδίκτυο και δώστε βάρος στην αποκατάσταση των ζημιών για να γλυτώσετε μηνύσεις», ήταν η χαρακτηριστική προτροπή του!

Για απουσία οργάνωσης και ετοιμότητας αλλά και συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις έκαναν λόγο οι κκ Νασιώκας και Διαμάντος, με τον τελευταίο μάλιστα να συμπεραίνει πως η δημοτική αρχή μάλλον δεν ήθελε συμμάχους.

«Προφανώς δεν μας θέλατε στα πόδια σας για να μη δούμε τις αστοχίες και τις αδυναμίες σας, όταν μια καλύτερη οργάνωση θα έφερνε σίγουρα και καλύτερα αποτελέσματα για την πόλη», κατέληξε ο κ. Διαμάντος, απαριθμώντας μάλιστα σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο με ημερομηνίες και ώρες προκειμένου να στηρίξει την τοποθέτησή του.

«Στόχος του χιονοπόλεμου είναι να κρύψετε τη γύμνια του αστικού κράτους», υποστήριξε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, που περιέγραψε «σκυλοκαβγά για να κρυφτεί η σύμπλευση των παρατάξεων», ενώ ζήτησε να μπουν προτεραιότητες για την πόλη, αλλά και να είναι εκπτωτικοί οι επόμενοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΛ.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις αντιδημάρχων με τον κ. Σουρλατζή να μιλά για «πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της πόλης», προκαλώντας νέο γύρο αντιπαραθέσεων.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αίσθηση προκάλεσε και παρέμβαση του προέδρου των εργαζομένων Ζ. Γκαραλιάκου, ο οποίος παρά τα εύσημα που αποδόθηκαν στους εργαζομένους  τόνισε πως «το έμπειρο δυναμικό του δήμου απαξιώθηκε», περιγράφοντας απίστευτες συνθήκες δουλειάς χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και ατυχήματα που κατέληξαν ακόμη και στο χειρουργείο.

«Έγιναν κινήσεις για το θεαθήναι βάζοντας ζωές σε κίνδυνο», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, περιγράφοντας γυναίκες με τα φτυάρια που δούλευαν στους -19β. και σχολικούς φύλακες «που ήρθαν στον αποχιονισμό με τα τακούνια»!

«Δεν γίνεται μια ζωή με το φιλότιμο να ξεκινήσουμε για να τελειώσουμε στη χώρα του ποτέ», κατέληξε ο πρόεδρος, με την τοποθέτηση του οποίου ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την κακοκαιρία.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ