ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ”…

Αυτή η ιστορία με τους ” γονείς” που ανθίστανται στη φοίτηση των προσφυγόπουλων και η χλιαρή αντίδραση της λαρισαϊκής κοινωνίας έχει αρχίσει να με εκνευρίζει.

Μου θυμίζει λίγο τον αετό του Βίλχελμ Ράιχ που κλώσαγε τα αυγά της κότας και ευελπιστούσε ότι κάποτε όταν μεγαλώσουν θα γίνουν αετόπουλα. Αμ δε γίνονται !

Δεν θα επιχειρηματολογήσω γιατί όπως έλεγε κι ο Ξενοφών, ο Θεός κολάζει τους βλάκας, μόνο ένα θα πω:

Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο κι όχι το αντίστροφο. Οι ιθαγενείς πέθαιναν από συνάχι όταν τους επισκέφθηκαν οι Κονκουισταντόρες και οι Ευρωπαίοι από σύφιλη. Το αντίστροφο δεν συνέβη ποτέ.

“” Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι’ έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και να’σαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπυριά σιτάρι. Σ’ έμαθαν και να ωρύεσαι “Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!”. Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι’ ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσάνε τα κοτόπουλά σου.””

“Άκου ανθρωπάκο” του Βίλχελμ Ράιχ

Το παραπάνω είναι κείμενο που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο εκπαιδευτικός Αστέριος Μπαλής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ