(Χ)ΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ρέντζα, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ αλλά και ένα αυτογκόλ για την ομάδα του,  Ηρακλής και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 στο Καυτανζόγλειο για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το «Γηραιό» δύσκολα να αποφεύγει τον υποβιβασμό και την ΑΕΛ να μην λέει να «ξεκολλήσει» από τα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα και την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι παρά την κρισιμότητά του είχε δυνατές μονομαχίες και καλό ρυθμό με την ΑΕΛ σαφώς καλύτερη του αντιπάλου της να προηγείται από νωρίς στο σκορ, όταν στο 10’ ο Βασίλης Ρέντζας απέφυγε θαυμάσια το Σαραμαντά και με μία εξαιρετική σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον Χουάντερσον.

Ξεπερνώντας την αρχική «ψυχρολουσία» οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Περόνε στην αρχική 11άδα (πέρασε αλλαγή στο 60’) άρχισαν να ισορροπούν μετά το 35’, ισοφαρίζοντας στο 43’.

Ο αναγεννημένος με τη φανέλα του Ηρακλή Γροντής έβγαλε με βαθιά μπαλιά το Μοντέιρο απέναντι στον Κώστα Θεοδωρόπουλο κι ο Ρέντζας, στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε με ψηλοκρεμαστό σουτ στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακά του για το 1-1, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου λίγο έλειψε να έρθει η ανατροπή για τους γηπεδούχους, με το Θεοδωρόπουλο να λέει «όχι» σε προσπάθειες του Σαραμαντά και του Μοντέιρο!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σ. Τσιώλης ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας το Γκαγιέχο στη θέση του Ικάουνιεκς, ωστόσο η επίθεση του Ηρακλή ήταν αυτή που δημιουργούσε καταστάσεις, κυρίως με το Γροντή, ο οποίος στο 51’ «εκβίασε» και πέναλτι, σε καθαρό μαρκάρισμα του Φάρκας εντός περιοχής, για να δεχθεί την κίτρινη κάρτα του διαιτητή για «θέατρο».

Με τη μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ασταθώς σουτ του Λεοζίνιο στο 59’, ενώ η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε αμέσως μετά, όταν σουτ του Ναζλίδη πέρασε μόλις άουτ.

Το τελευταίο 20λεπτο ανήκε στο «Γηραιό» που κατέγραψε νέα ευκαιρία στο 71’ με την κεφαλιά του Στάμου να περνά άουτ, ενώ η ΑΕΛ λίγο έλειψε να βρεθεί «στο καναβάτσο» στο 86’, ωστόσο ο Πασάς έστειλε από πλεονεκτική θέση τη μπάλα πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος (70’ λ.τ. Καραγκούνης), Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60’ Περόνε), Γροντής (87΄Κυνηγόπουλος), Λεοζίνιο, Πασάς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Φάρκας, Τικίτο, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (84’ Φατιόν), Μασαλέσα, Ικάουνιεκς (46’ Γκαγιέχο), Ντελετιτς, Ναζλίδης, Τσάκο (57’ Αβραάμ).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ