Η ΑΔΕΔΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ

Στάση Εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, του Νομού Λάρισας αποφάσισε να κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεδρίαση της , ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Λάρισας, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας

που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, στις 9:00πμ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εν τω μεταξύ την προηγούμενη ημέρα, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017  και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου Τομέα του Ν. Λάρισας στα Γραφεία του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας, Λαπιθών 6. Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ  Μπράτης Δημήτριος και Καλομοίρης Γρηγόριος

Αυτά τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Ν.Τ. Δ. Παπαποστόλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ακόμη και τα εξής:

“Την ώρα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διαμορφώνονται, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνθήκες ανέχειας, φτώχειας και εξαθλίωσης για μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας έχει  φέρει σε απόγνωση  τους πολίτες της χώρας  οι οποίοι πλέον στερούνται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Κράτος.

Οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών τόσο των νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, δημιουργούν ασύλληπτες και τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.

Η τραγική έλλειψη νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ανατροπών των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων  έχουν μετατρέψει σε οριακές και επικίνδυνες  τις συνθήκες λειτουργίας των Υπηρεσιών Υγείας.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, ακροβατούν καθημερινά, ανάμεσα στους δικαίως εξοργισμένους πολίτες, με καταρρακωμένο ηθικό, εξαιτίας  των απαράδεκτων συνθηκών μέσα στις οποίες καλούνται να εργαστούν.

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, αντί να οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση, στη διάλυση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Πίσω από τις εικόνες χάους και ταλαιπωρίας βρίσκεται η πιο άθλια πολιτική, θύματα της οποίας είμαστε όλοι εμείς, πολίτες, εργαζόμενοι, πάροχοι και χρήστες υπηρεσιών υγείας”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ