ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Βγήκαν τρακτέρ και στα Φάρσαλα, ενώ συνεχίζεται το κλείσιμο των δρόμων σε Νίκαια και Αργυροπούλι

Ραντεβού στο δρόμο έδωσαν για αύριο οι αγρότες του κάμπου της Λάρισας σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν την παρασκευή στον Πλατύκαμπο μόνο που η αγωνία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη για την ανταπόκριση των αγροτών στο κάλεσμά τους χτυπά κόκκινο με δεδομένο τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και την απροθυμία

που καταγράφεται στον αγροτικό κόσμο για κινητοποιήσεις με τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις το ραντεβού όλων των τρακτέρ ορίζεται για τον κόμβο της Γυρτώνης, μόνο που όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν οι αγρότες του Πλατυκάμπου, αφού το μήνυμα που στέλνουν αγρότες από Αμπελώνα, Γιάννουλη και Φαλάνη είναι ότι οι αγρότες που δήλωσαν συμμετοχή στην κινητοποίηση θα οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στη Γυρτώνη μόνο αν έλθουν στον κόμβο και οι συνάδελφοί τους από το δήμο Κιλελέρ. Την ίδια ώρα και αγρότες του δήμου Αγιάς δηλώνουν επίσης πρόθυμοι να φτάσουν στη Γυρτώνη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί οτι την Τετάρτη αγρότες με τρακτέρ από τον Αμπελώνα θα πάρουν μέρος στο καραβάνι για την υγεία παίρνοντας μέρος στην πορεία που θα γίνει στη Λάρισα.

Στα Φάρσαλα

Εν τω μεταξύ η επαρχία Φαρσάλων αποφάσισε να στήσει το δικό της μπλόκο στην είσοδο των Φαρσάλων αποφεύγοντας αυτή τη φορά τη μετακίνησε στη Νίκαια. Μάλιστα η συντονιστική επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους αγρότες της επαρχίας να ενισχύσουν το μπλόκο που σχηματίστηκε ήδη μπροστά στο γήπεδο στην είσοδο της πόλης.

Νίκαια – Αργυροπούλι

Και ενώ υπάρχει ο έντονος προβληματισμός στον κάμπο και στα Φάρσαλα η απροθυμία για μετακίνηση, οι αγρότες στα μπλόκα της Νίκαιας και του Αργυροπουλίου κλιμακώνουν τον αγώνα τους προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. Σήμερα στη νίκαια ο δρόμος έκλεισε για περισσότερο από μία ώρα, ενώ στη Μελούνα για δύο ώρες, κάτι που αναμένεται να γίνει και αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ