Α. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

«Καμπανάκι» κινδύνου για τη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου

«Καλούμαστε να προσεγγίσουμε ένα ζήτημα δεκαετιών, καθώς πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται χρόνια ολόκληρα υπό καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρίας εξαιτίας των δεσμευμένων εκτάσεων», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Αναλυτική παρουσίαση της πολεοδομικής κατάστασης την πόλης έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Μαβίδη, ο οποίος τόνισε πως οι δεσμευμένες εκτάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης αγγίζουν τα 524.000 τ.μ, με την εκτιμώμενη αξία της απαλλοτρίωσης να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ και τις σχετικές αποζημιώσεις να φτάνουν τα 46 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις συνοικίες Ν. Σμύρνης, Αγ. Γεωργίου, Ν. Πολιτείας και Ιπποκράτη προτάθηκε να ακολουθηθεί σχετική διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευμένων χώρων, για ορισμένους από τους οποίους υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που θεωρούνται σημαντικότεροι για την υλοποίηση του Σχεδίου.

Αξίζει να επισημανθεί πως όπως τονίστηκε ειδικά για τις περιπτώσεις που υπάρχει δικαστική απόφαση θα διεξαχθούν 4 ειδικές συνεδριάσεις, μία ανά κάθε δημοτική ενότητα, προκειμένου να αποφασισθεί για κάθε συνοικία ξεχωριστά ποιοι χώροι θα αποκτηθούν από το δήμο και ποιοι θα αποδεσμευθούν.

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Εξάλλου στην ανάγκη στήριξης του Γηροκομείου Λάρισας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου.

«Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν έναντι δεδουλευμένων, την ώρα που οι υποχρεώσεις του Γηροκομείου ανέρχονται σε 150.000 ευρώ και η προηγούμενη έλλειψη πιστοποιήσεων δεν επέτρεψε τη χρηματοδότησή του από προγράμματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Γηροκομείο υπόκειται σε οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, ενώ ήδη εξασφάλισε πιστοποίηση, με το δήμαρχο Λαρισαίων να προτείνει διαπραγμάτευση με τον ΕΟΠΥΥ για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος, αναφερόμενος και σε μεγάλη δωρεά Σουηδού ευεργέτη, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του σώματος έγινε γνωστό πως το Γηροκομείο εμφανίζει μεγάλες οφειλές και σε ιδιώτες προμηθευτές, ενώ από 5ετίας υπάρχουν οφειλές και για το φυσικό αέριο, με τη σύνδεση να διατηρείται ενεργή μετά από παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος και πρότεινε να εξετασθεί η εκ νέου χρηματοδότηση του ιδρύματος από τη ΔΕΥΑΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ