«ΣΥΝΝΕΦΑ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ARENA ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Με 10λεπτη καθυστέρηση εξαιτίας των καπνογόνων που δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο αναμετρήθηκαν στο ARENA ΑΕΛ και ΠΑΟΚ, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν μια μάλλον εύκολη νίκη με 0-2 και την ΑΕΛ να «εμφανίζεται» μόλις 15’ λεπτά στο γήπεδο,

απογοητεύοντας την εξέδρα που γιούχαρε την άσχημη εμφάνιση.

Παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες από τα πρώτα λεπτά με το δικέφαλο του Βορρά να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9’, όταν ο Μυστακίδης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αδυναμία των Φατιόν και Μονιάκη να απομακρύνουν, μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον «εκτεθειμένο» Ξενοδόχοβ για το 0-1.

Παρά την… ψυχρολουσία η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν διαγώνιο σουτ του Γκαγιέχο απέκρουσε ο Γλύκος, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη φάσεις στο 16’ και το 23’ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τους Κουλούρη και Τσίμιροτ να μη σημαδεύουν σωστά.

Χωρίς προσανατολισμό στο γήπεδο οι «βυσσινί» έδωσαν χώρους στον ΠΑΟΚ, με το πρώτο μέρος να εξελίσσεται σε μονόλογο των φιλοξενούμενων, που κατέγραψαν άλλες δύο σημαντικές φάσεις με τους Σάκχοβ (34’) και Μυστακίδη (36’) να απειλούν και πάλι την εστία του Ξενοδόχοβ, ενώ στο 41’ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2 με τον Τσίμιροτ να πλασάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημαδεύοντας τη συμβολή των δοκαριών της ΑΕΛ!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μετά από καιρό έκανε την εμφάνισή του και πανό εναντίον του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Α. Κούγια!

Με τους Αβραάμ και Βαρέλα στις θέσεις των Μονιάκη και Τσακοπίνο επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα ο Σάκης Τσιώλης προχωρώντας σε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης και στο 51’ μετά από όμορφο συνδυασμό Μασαλέσα-Ναζλίδη- Βαρέλα ο Λέοβατς πρόλαβε το Βαρέλα, δεχόμενος δίκαια την κίτρινη κάρτα του Μάνταλου.

Με την ΑΕΛ να εμφανίζεται μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο δεύτερο μέρος, στο 58’ ήταν η σειρά του Ναζλίδη να απειλήσει, με την κεφαλιά του να φεύγει άουτ, ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα και μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ από δεξιά ο «αφύλαχτος» Μάτος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 0-2 κάτω από νέες αποδοκιμασίες και σφυρίγματα της εξέδρας!

Με τον Ευμορφίδη στην πρώτη του εμφάνιση με τα «βυσσινί», ο οποίος στο 65’ πήρε τη θέση του Φατιόν, επιχειρήθηκε κάτι καλό για την ΑΕΛ, ενώ στο 70’ προσπάθεια του Αβραάμ απέφερε ως κέρδος ένα κόρνερ για τους γηπεδούχους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει ένα εύκολο «διπλό» και τους φιλάθλους να αποχωρούν αποδοκιμάζοντας έντονα την ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης (46′ Αβραάμ), Ρέντζας, Τικίτο, Φάρκας, Φατιόν (67′ Ευμορφίδης), Κόντορ, Μασαλέσα, Τσάκο (46′ Βαρέλα), Ναζλίδης, Γκαγιέχο.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κουλούρης (74′ Πρίγιοβιτς), Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (67′ Ενρίκε), Σακχόφ, Κάνιας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ