ΠΙΤΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ “ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ (ΦΩΤΟ)

Κοσμοσυρροή χθες στην κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης  «Δράση Πολιτών» στο κέντρο «Πανελλήνιον», αφού η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου, που θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση και όχι κοπή πίτας.

Τις δύο πίτες του συνδυασμού έκοψαν ο αντιπεριφερειάρχης, Αθ. Παιδής και ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης, οι οποίοι και ευχήθηκαν στη «Δράση Πολιτών» κλιμάκωση των προσπαθειών και νικηφόρα πορεία  προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε από τη «Δράση Πολιτών» με χρηματικό έπαθλο ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου, Βασίλειος Ντέλλας του Γεωργίου, διότι αναδείχθηκε δεύτερος νικητής στο αγώνισμα της ελευθέρας πάλης, σε πανελλήνιο επίπεδο, στην κατηγορία των παμπαίδων.

Η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους αγωνιζόμενους αγρότες όπως ανέφερε ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στον ρόλο στήριξης που καλείται να παίξει η Τ.Α. αναφορικά με τα αιτήματα, τις αγωνίες και τις προσδοκίες του αγροτικού πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη να δοθούν αποζημιώσεις από τον παγετό του Μαρτίου  2016 μέσω ΕΛΓΑ και όχι μέσω ΠΣΕΑ, να καταργηθεί ο απαράδεκτος φόρος στο κρασί, να μην υπάρξει φοροεπιδρομή εναντίον των αμβυκούχων – αμπελοκαλλιεργητών, και να λάβουν ενισχύσεις de minimis οι κτηνοτρόφοι, καθότι επλήγησαν τα κοπάδια τους από ακραία καιρικά φαινόμενα που μείωσαν την γαλακτοπαραγωγή και οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες νεογνά ζώα.

Την κοπή πίτας και την εκδήλωση ευλόγησαν ο προϊστάμενος του ενοριακού ναού Αγίου Ιωάννη Τυρνάβου, πρωτ. Γεώργιος Παπαϊωάννου, και ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνα, πρωτ. Νεκτάριος Φωκίδης.

Το χρυσό φλουρί βρήκε η κ. Φανή Κάϊβα – Καλλιώνη, και το ασημένιο η κ. Αναστασία Σπανογιάννη.

Χαιρετισμοί

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Αβδέλλας, κ. Γκάνας Γιάννης, ο πρόεδρος της Ροδιάς, κ. Κουτσουνάκος Κώστας, η πρόεδρος του Βρυτοτόπου, κ. Σταματία Γκουντούβα, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» του Αμπελώνα, κ. Παπαϊωάννου Απόστολος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Λάρισας, κ. Τσιόγκας Νίκος, ο πρώην πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου, κ. Βασιλείου Ευάγγελος, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας, κ. Πούρικας Δημήτρης, ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Τυρνάβου, κ. Σιασιαμούτης Νίκος, ενώ ο χαιρετισμός εκ μέρους του Ποντιακού Συλλόγου έγινε από το μέλος του Δ.Σ. και καθηγητή μαθηματικών κ. Χαρακόπουλο Κώστα.

Οι αιρετοί

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι 3 αιρετοί της «Δράσης Πολιτών», Αστ. Ροντούλης – Ανδ. Ξηρομερίσιος – Θεοδ. Λάππα, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Είμαστε συγκινημένοι από τη μεγάλη προσέλευση των συνδημοτών μας. Η ανταπόκριση του κόσμου πιστοποιεί την αποδοχή που έχει η «Δράση Πολιτών» στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας και μας γεμίζει ευθύνες για το έργο που πρέπει να παράξουμε. Με ένα ριζοσπαστικό και καινοτόμο πολιτικό πρόγραμμα, φιλοδοξούμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική μας παράταξη δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών με έναν έντιμο και εποικοδομητικό αντιπολιτευτικό λόγο, ο οποίος πιστεύουμε ότι μετουσιώνει τη «Δράση Πολιτών» σε αληθινό «αποκούμπι» των δημοτών. Η εμπιστοσύνη που εισπράττουμε από τους συμπολίτες μας αποτελεί για εμάς «προωθητικό καύσιμο» και για αυτό δεσμευόμαστε ότι θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας για το κοινό καλό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ