ΕΚΟΨΕ ΠΙΤΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η ετήσια συνεστίαση της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών ν. Λάρισας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτες, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος μελών και φίλων της ΔΑΚΕ.

Με αφορμή την επιτυχία της εκδήλωσης το δ.σσ. της ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Ευχαριστούμε θερμά τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που μας τίμησαν  με την παρουσία τους.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεων των  συναδέλφων μας, απέναντι σε κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία, απ’ όπου κι αν προέρχεται”.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ



«Τις πιο πολλές φορές που καλούμαι να συνομιλήσω με εκπαιδευτικούς έρχεται στο νου μου η φράση, «στους γονείς μου χρωστώ το ζην και στους δασκάλους μου το ευ ζην». Είναι αυτή ακριβώς η φράση που με το πέρασμα των χρόνων αποκρυσταλλώνεται μέσα μας, ώστε να αντιλαμβάνεται ο καθένας μας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην εξέλιξη της ζωής κάθε ανθρώπου. Εύχομαι αυτή η χρονιά να σας χαρίσει απλόχερα όλα όσα επιθυμείτε και να σας δώσει κουράγιο και δύναμη για να καταφέρετε, να επιτελέσετε με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή σας, που δεν είναι άλλη από το να δείξετε τον δρόμο της γνώσης και να δώσετε τα πιο βασικά εφόδια στους νέους μας, ανοίγοντάς τους με τον τρόπο αυτό διάπλατα το δρόμο προς το αύριο».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην ιστορία και τον ρόλο της ΔΑΚΕ, επεσήμανε:

«Θέλω και από αυτό εδώ το βήμα, να διευκρινίσω πως πάσα κατεύθυνση, πως απόψεις που εκτίθενται χωρίς περίσκεψη στο δημόσιο διάλογο και οι οποίες κατηγοριοποιούν τους εκπαιδευτικούς, αποδίδοντάς τους μάλιστα “ατυχείς” χαρακτηρισμούς, δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, ως αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, θυμάμαι στην πρώτη μας συνάντηση, που κάνατε αναφορά στην αυτονομία της ΔΑΚΕ. Σας καλώ λοιπόν να περιφρουρήσετε αυτήν την αυτονομία, γιατί πραγματικά η ΔΑΚΕ, “απλώνεται” πέρα από τα όρια της ΝΔ και σας συγχαίρω για τις επιτυχίες σας, ως συνδικαλιστική παράταξη».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο στήριξης και ψήφισης νέων μέτρων, δήλωσε κατηγορηματικά:

«Αν οφείλουμε όλοι μας, να πετύχουμε ένα μόνο πράγμα, προσφέροντας υπέρτατη υπηρεσία στην πατρίδα, αυτό είναι ο αγώνας για να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, μια ώρα αρχύτερα. Τους δογματισμούς και τους αναχρονισμούς της, τους νιώθετε όλοι εσείς στο πετσί σας και στο εργασιακό σας περιβάλλον καλύτερα από τον καθένα. Με τις ενέργειές τους και τις πολιτικές τους γυρνάνε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας δεκαετίες πίσω. Ο ρόλος της εκπαιδευτικής κοινότητας λοιπόν, είναι ο πλέον απαραίτητος και αυτό, για το κόμμα της ΝΔ είναι μια αυτονόητη παραδοχή.

Και επειδή ξέρω πως μας ακούνε, θέλω να διαμηνύσω στους Κυβερνώντες, να μην περιμένουν συμμάχους και συναινέσεις 180 ψήφων. Ας θερίσουν τους καρπούς των πράξεών τους. Συνενόχους εδώ, δεν θα βρουν…»

Τέλος, ο κ. Κέλλας, στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη το ΔΣ της ΔΑΚΕ, για την πρωτοβουλία του να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Διευθυντή του Γυμνάσιου Αγιάς, Γρηγόρη Κίσσα, απευθυνόμενος στην  μητέρα του, τόνισε:  Θέλει πολλή δύναμη μια μάνα που έχασε το παιδί της, να βρίσκεται εδώ σήμερα. Άλλα ο Γρηγόρης νομίζω ότι τώρα αισθάνεται πολύ περήφανος και για τη μάνα του και για τους συναδέλφους του. Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ