ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ Ο Δ. ΧΟΥΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσημη επίσκεψη του κ. Δ. Χουλιαρού, ειδικού Παιδαγωγού MSc,  πρώην προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ Ν. Λάρισας στο κέντρο Ημέρας παιδιών με αυτισμό “ΧΑΡΑ 2”, προκειμένου να εγκατασταθούν ψηφιακά προγράμματα για την εκπαίδευση των παιδιών.

Αποτελεί κάτι το εντελώς ιδιαίτερο, διότι πέραν  του γεγονότος ότι αποτελεί χορηγία για το κέντρο, δίνει τη δυνατότητα να διαβάζει ο υπολογιστής οποιοδήποτε κείμενο και οι μικροί μαθητές να ακούνε και να μαθαίνουν. Με πολύ μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιείται σε όλες τις σύγχρονες χώρες του κόσμου και συγκεκριμένα ο κ. Χουλιαρός τιμήθηκε γι αυτό με παγκόσμια βράβευση για τη μελέτη και εφαρμογή του προγράμματος αλλά και με πρώτη βράβευση από το υπουργείο Παιδείας.

Απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, δυσαναγνωσία κλπ όπως και για μαθητές με δυσκολίες λόγου και ομιλίας αλλά και αναπηρίας διότι έτσι μπορεί και παρέχεται εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας ακόμα και για πολύ δύσκολες περιπτώσεις παιδιών ή ενηλίκων με κινητικά προβλήματα διπληγία τετραπληγία κλπ

Το επόμενο βήμα του κ. Χουλιαρού στην προσπάθεια αυτή βοήθειας παιδιών και ενηλίκων με δυσκολίες και αναπηρία, είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται εγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων στη δημοτική βιβλιοθήκη Λάρισας, Τρικάλων , Καρδίτσας και Μαγνησίας, ώστε το κοινό να έχει πρόσβαση στις βιβλιοθήκες χωρίς να αποτελεί δυσκολία η ανάγνωση των βιβλίων αλλά αυτό να γίνεται εύκολα και αποτελεσματικά από τον υπολογιστή, είτε αυτό αφορά τα ψηφιακά βιβλία των μαθητών του σχολείου για το δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, που υπάρχουν ευρέως ή για οτιδήποτε προς ανάγνωση και πληροφορία, από εφημερίδες αλλά και υλικό σε οποιαδήποτε μορφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ