ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Δήμος Τυρνάβου στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών,  προωθεί μηνύματα και ενημερώνει για θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και ζητά την συνεργασία των πολιτών στην αποκομιδή  των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας και συλλέγει τα υλικά από τους μπλε κάδους με δικά του μέσα και προσωπικό.

Η υπηρεσία αυτή συνεχώς βελτιώνεται, αξίζει να σημειωθεί πώς το έτος 2013 συλλέχθηκαν υλικά βάρους κάτω από 500 τόνους, ενώ τα έτη 2015 και  2016 τα υλικά που  συλλέχθηκαν ξεπερνούσαν τους 700 τόνους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι αυτές οι ποσότητες συνεχώς να αυξάνονται διότι έτσι ο Δήμος έχει οικονομικό όφελος, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην προσπάθεια της χώρας για ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και ενέργειας. Η προσπάθεια αυτή είναι για κάθε Δήμο πολύ σημαντική και ορίζει τους μελλοντικούς και περιβαλλοντικούς όρους της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Στη διαχείριση αυτή η εμπλοκή του πολίτη είναι καθοριστική.

Ο Δήμος απευθύνει  έκκληση προς τους πολίτες να μην πετούν στάχτες και σκουπίδια στους μπλε κάδους και οι καταστηματάρχες  να ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ  πριν τα τοποθετήσουν στους κάδους ώστε να εκμεταλλεύεται η μέγιστη χωρητικότητα των κάδων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ