ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΙΑ

Με πρωτοβουλία του προέδρου της διαδημοτικής επιχείρησης σφαγείων Τυρνάβου Ανδρέα Ντάμτσιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Β. Κόκκαλη, για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα σφάγια από το 24%στο 13% ώστε να μην μετατίθεται στους καταναλωτές η διαφορά που προκύπτει από τη σφαγή στην πώληση του προϊόντος.

Στη συνάντηση που ήταν ακόμη παρόντες ο οικονομικός υπεύθυνος των σφαγείων Γ. Τζαφέρης και ο έμπορος κρεάτων κ. Λιοπρασίτης, τονίστηκε οτι οι έμποροι πληρώνουν για την αγορά των σφάγιων ΦΠΑ 24% ενώ πωλούν τα σφάγια με ΦΠΑ 13%. Την ίδια ώρα όταν η σφαγή γίνεται για λογαριασμό των κτηνοτρόφων ο ΦΠΑ είναι 13% και ο έμπορος πάλι αγοράζει με ΦΠΑ 24% και επίσης πουλά με 13%.

Αυτή η αστοχία έχει σαν αποτέλεσμα από τη μία να ψαλιδίζεται η τιμή αγοράς των σφάγιων αλλά και ένα κομμάτι του κόστους να περνά στους καταναλωτές.

Ο κ. Κόκκαλης έδειξε να κατανοεί τις επιπτώσεις του προβλήματος και δεσμεύθηκε να μεταφέρει το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να προωθηθεί σχετική ρύθμιση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ