ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών Γ. Μανώλης με επιστολή του, αναφέρεται στη χρήση του δρόμου που διασχίζει τον οικισμό του Ευαγγελισμού από της εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Αναλυτικότερα η επιστολή του κ. Μανώλη έχει ως εξής:

“Πριν καιρό, μας απασχόλησε στο δημοτικό συμβούλιο, η χρήση του δρόμου – από την παραχωρησιούχο εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου- που διασχίζει την τοπική κοινότητα Ευαγγελισμού για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται στον παράπλευρο δρόμο της ΠΑΘΕ. Ομόφωνα αποφασίστηκε να μην επιτρέψουμε την χρήση του, αλλά να κατασκευαστεί ο παράπλευρος, με την ΠΑΘΕ, δρόμος, όπου υπάρχουν έτοιμα τεχνικά έργα και έχουν γίνει οι δέουσες απαλλοτριώσεις.

Αυτός ο δρόμος αρχίζει από τον κυκλικό  κόμβο Ευαγγελισμού και περνά μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα. Τότε είχαμε εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους το ζήτημα και να βρεθεί η επιθυμητή λύση. Δυστυχώς όμως σήμερα (Τρίτη 7-2)και τελείως ξαφνικά η παραχωρησιούχος εταιρεία, έστειλε εργολάβο να προβεί στις απαραίτητες επεμβάσεις, ώστε να χρησιμοποιήσει τον εν λόγω δρόμο και να διοχετεύσει όλη την κυκλοφορία μέσα από τον οικισμό, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Βλέποντας τα σημερινά δεδομένα , εμείς σαν μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Τεμπών εμμένουμε στην αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την μη χρησιμοποίηση του δρόμου, εντός του οικισμού της τοπικής κοινότητας Ευαγγελισμού, για τους λόγους που έχουν αναφερθεί πολλές φορές. Άλλωστε τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευαγγελισμού κ. Νίκος Καραμανές όσο και ο τοπικός πρόεδρος Ελάτειας κ. Αντώνης Γκανάτσιος, έχουν τονίσει επανειλημμένα την επικινδυνότητα της κίνησης των οχημάτων που θα βγαίνουν κάθετα στη διασταύρωση, την οποία συναντά ο  επαρχιακός δρόμος Συκουρίου – Ευαγγελισμού, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων (με γεωργικούς ελκυστήρες, παιδιά, υπερήλικες, κτηνοτρόφων κλπ.).

Ζητούμε την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Λάρισας, κυβερνητικών και μη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και εννοείται του δημάρχου Τεμπών, για τη μη υλοποίηση του σχεδίου της Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, για την χρήση του ανωτέρω δρόμου, ως παράπλευρου.

Τέλος ζητάμε από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να πάρει πίσω τον παραπάνω σχεδιασμό, δείχνοντας κατανόηση, κοινωνικό πρόσωπο και να μη δημιουργήσει συνθήκες διχασμού και αντιδικίας με την τοπική κοινωνία, μετατρέποντας τα πλεονεκτήματα της ΠΑΘΕ σε μειονεκτήματα για την ευρύτερη περιοχή του Ευαγγελισμού. Ως πιο δίκαιη λύση, προτείνουμε στην εταιρεία να δώσει σε ελεύθερη κυκλοφορία το κομμάτι της ΠΑΘΕ, από τα διόδια Ευαγγελισμού μέσω των σηράγγων, όσο διαρκέσει η κατασκευή του παράπλευρου δρόμου που περνάει μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ