ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΡΑΨΑΝΗΣ

Picture 046

Επιστολή προς την πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Ευφροσύνη Σταυράκη και στον Περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας Αθ. Γεωργίο, με την οποία ζητά να μην σταματήσει η λειτουργία του ταχυδρομικού πρακτορείου στη Ραψάνη, απέστειλε ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος. Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει:

Στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τεμπών καταβάλλουμε καθημερινά μια σοβαρή προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης διοικητικής μονάδας, παρά τις μορφολογικές και ενδοδημοτικές ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται καθημερινά, κυρίως όμως αποδυναμώνεται ο πληθυσμός των τοπικών κοινωνιών τον οποίο κληθήκαμε και καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε .

Ωστόσο κι επειδή μόλις χθες (7-2-1017) πληροφορήθηκα την πρόθεση της Περιφερειακής Δ/νσης των ΕΛ.ΤΑ Θεσσαλίας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Ραψάνης, οφείλω ως Δήμαρχος της περιοχής να σας επισημάνω τα ακόλουθα:

• Το ταχυδρομικό πρακτορείο της Ραψάνης εξυπηρετεί περίπου 700 μόνιμους κατοίκους ενώ τους θερινούς μήνες το ποσοστό του πληθυσμού τριπλασιάζεται.
• Οι εξυπηρετούμενοι είναι κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και λόγω αφενός της μη ύπαρξης τραπεζικού καταστήματος αφετέρου της μη διέλευσης ενδοδημοτικής συγκοινωνίας έχουν επιλέξει την εξυπηρέτησή τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ, λαμβάνοντας τη σύνταξή τους, τα διάφορα επιδόματα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και την αλληλογραφία τους.
• Το κόστος εξυπηρέτησής της μέχρι τώρα λειτουργίας του καταστήματος –σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιθυνόντων –είναι μικρό καθώς δεν υπερβαίνει τα 300-400 € σε μηνιαία βάση.

Επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος στη Ραψάνη και επειδή δεν είναι δυνατόν όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας της ιστορικής κοινότητας Ραψάνης.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ