ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας με αφορμή τις εξελίξεις για τους συμβασιούχους

Έχουμε σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τους συμβασιούχους, με μία κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που στην ουσία τους εμπαίζει , κοροϊδεύει με νομικίστικα τερτίπια προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, να κερδίσει χρόνο με υποσχέσεις για τροπολογίες και εγκυκλίους που θα λύσουν την απληρωσιά  που έχει προκύψει.

Στις μεθοδεύσεις αυτές συμμετέχουν και κρατικοί μηχανισμοί, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο που, με απόφασή του, θέτει θέμα «νομιμότητας» μη υπογράφοντας τα εντάλματα για την πληρωμή των συναδέλφων.  Από κοντά και οι μετακινήσεις εργαζομένων από υπηρεσία σε υπηρεσία, για να καλυφθούν διάφορες υπηρεσιακές ανάγκες, έχοντας όμως βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους σε ωράριο και μισθό. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν ένα ακόμα αγώνα δίκαιο, κόντρα σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους να μην περάσει η μοιρολατρία.

Είναι ανάγκη σε αυτές τις συνθήκες οι Συμβασιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, γι αυτούς που τάχα έρχονται σαν «σωτήρες».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην Στάση Εργασίας την Παρασκευή  10 Φλεβάρη διεκδικώντας να μην μείνει κανείς απλήρωτος, να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να πάμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος με αυτό το σύνθημα, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος πάλης το επόμενο διάστημα.

Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία Μόνιμοι, Αορίστου, και Συμβασιούχοι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι Μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, να κόψουμε τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Να πούμε τέρμα στη κοροϊδία.

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.

Καμία απόλυση.

Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους – παρατασιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Παρασκευή  10 Φλεβάρη από τις 10:30 το πρωί   μέχρι το τέλος ωραρίου και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση, 11.00πμ   στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ