ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γκολ στο ντεμπούτο ο Μανθάνο-Διάστρεμμα ο Σουλίδης

Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Απόλλωνας Λάρισας που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή για να επικρατήσει τελικά με 3-1 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, αυξάνοντας μάλιστα και τη διαφορά από τους διώκτες του που «στραβοπάτησαν» στη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η νίκη των Απολλωνιστών, που συνοδεύτηκε και από το πρώτο τέρμα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος Μανθάνο αλλά και την πρώτη εμφάνιση του τερματοφύλακα Σταυράκη, επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Σουλίδη, που αποχώρησε στο 54’ με διάστρεμμα, ενώ εκτιμάται πως θα λείψει για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων.

Με κατοχή μπάλας αλλά φλύαρος και άστοχος στην τελική προσπάθεια εμφανίστηκε ο Απόλλωνας, καθώς Ανδρέου, Σαχινίδης, Διβανές και Μηνάς δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ενώ σε μια ανύποπτη φάση και κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 38’ και σε ελεγχόμενη φάση, όταν ο Νάκας πλάσαρε το Σταυράκη γράφοντας το 0-1.

«Μουδιασμένοι» αρχικά οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη βρήκαν στην εκπνοή του ημιχρόνου τα πατήματά τους ισοφαρίζοντας σε 1-1, όταν σε φάση διαρκείας και μετά από εναέριες μονομαχίες ο Μηνάς με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι «στα ίσα».

Αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το παιχνίδι επέστρεψαν για το δεύτερο ημίχρονο οι Απολλωνιστές, που έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 70’, όταν ο Αγρόδημος βρήκε το Μανθάνο και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη θέση έγραψε το 2-1 ανοίγοντας… λογαριασμό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 78’ ο Σαχινίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Παγωνίδη, με το σκόρερ να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 86’ προκειμένου να διευρύνει τη νίκη της ομάδας του!

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος (46′ Μανθάνο), Μουταφτσίσκι, Ανδρέου, Αγρόδημος, Διβανές (81′ Ιβανίδης), Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Σουλίδης (54′ λ.τ. Κυριάκος), Μηνάς.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Γιώργος Καμπερίδης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Πετρουζέλης, Παγωνίδης, Δημηνάς, Θωκαΐδης (71′ Καραμανώλας), Λάιος, Καμπερίδης, Νάκας (87′ Σιδηρόπουλος), Μανίκας (83′ Παπαδόπουλος).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστέρας Πετρίτη-Διαγόρας Σεβαστής 1-1

ΑΕ Καραϊσκάκης-ΑΕ Ιστιαίας 1-0

Απόλλων Λάρισας-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 3-1

Πιερικός-Αμβρακία Κωστακιών 1-0

Ρήγας Φεραίος-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0

Ολυμπιακός Βόλου-Πύδνα Κίτρους 0-1

Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου 0-3

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Τηλυκράτης Λευκάδας 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Απόλλων Λάρισας 44
  2. Ολυμπιακός Βόλου 40
  3. Πύδνα Κίτρους 37
  4. Διαγόρας Σεβαστής 36
  5. ΑΕ Καραϊσκάκης 36
  6. Νίκη Βόλου 36
  7. Τηλυκράτης Λευκάδας 26
  8. Ρήγας Φεραίος 22
  9. Πιερικός 20
  10. Θεσπρωτός 18
  11. Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 17
  12. Εθνικός Φιλιππιάδας 16
  13. ΑΕ Ιστιαίας 14
  14. Αμβρακία Κωστακιών 12
  15. Αστέρας Πετρίτη 11
  16. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 9

Επόμενη αγωνιστική (19/02/2017, 15:00)

Πιερικός – Απόλλων Λάρισας

Αμβρακία Κωστακίων – Ολυμπιακός Βόλου

Νίκη Βόλου – Αστέρας Πετρίτη

Ένωση Απολλώνιου/Ιστιαίας – Διαγόρας Σεβαστής

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Ρήγας Φεραίος

Πύδνα Κίτρους – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου

Τηλυκράτης 2014 – Καραϊσκάκης ΑΕ

Εθνικός Φιλιππιάδας – Θεσπρωτός

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: athleticlarissa.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ