ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 16ΗΜΕΡΟ ΚΕΦΙΟΥ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με τον όρκο των καρναβαλιστών, την ανάδειξη του αρχιμπουρανίτη και με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι και το μπουρανί στον Τύρναβο.

Η ατμόσφαιρα παρά το τσουχτερό κρύο γιορτινή σήμερα το πρωί στον Τύρναβο με τη φιλαρμονική να παιανίζει στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία γνώριμους ήχους που ξεσήκωσαν όσους παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις.

Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο γνωστός καρναβαλιστής Τάσος Ψύρρας ο οποίος τηρώντας το τελετουργικό διάβασε τον όρκο των καρναβαλιστών που υπόσχονται να δημιουργήσουν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα κεφιού και χαράς σε όλο το δήμο Τυρνάβου με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις για το μπουρανί την Καθαρή Δευτέρα.

Αμέσως μετά το παιδικό χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου και οι γυναίκες του Πολιτιστικού συλλόγου της πόλης παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Κουλιός αναγόρευσε τον κ. Χρ. Χαλούλη, έναν από τους παλαιότερους καρναβαλιστές της πόλης και από τους ιδρυτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου που παρουσιάζουν επί σειρά ετών τα δρώμενα του μπουρανί στην κεντρική πλατεία, ωςτον αρχιμπουρανίτη της φετικής χρονιάς στον οποίο και παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εμφάνιση των μελών του συλλόγου γαϊτανάκι – μπουρανί που έδωσαν μία γεύση του τι θα γίνει την Καθαρή Δευτέρα στον Τύρναβο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ