ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ!

Σοβαρές καταγγελίες της ΕΙΝΚΥΛ με αφορμή τα διαλυμένα ασανσέρ

Περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Λ. Καραγεώργος στο πλαίσιο έκτακτης συνέλευσης με αφορμή τα περιστατικά με τους εγκλωβισμούς σε ασανσέρ και τη γενικότερη δυσλειτουργία των νοσοκομείων έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης,

καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση για παραπληροφόρηση αλλά και τρομοκράτηση των εργαζομένων «προκειμένου να αποκρύπτουν καταστάσεις και γεγονότα»!

Όσον αφορά στα δύο περιστατικά με τα ασανσέρ ο κ. Καραγεώργος αποκάλυψε πως στο δεύτερο συμβάν που σημειώθηκε στις 10/2 υπήρξαν και δύο τραυματισμοί, όταν το ασανσέρ από τον 3ο όροφο βρέθηκε στο -2 μεταφέροντας μάλιστα και φορείο με ασθενή, ενώ ήδη για τα περιστατικά έχει επιληφθεί το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, που διεξάγει σχετική έρευνα και ελέγχους.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης τέθηκαν για μια ακόμη φορά θέματα που αφορούν στην υποστελέχωση του ΓΝΛ και τις απίστευτες ελλείψεις σε προσωπικό, με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ να αναφέρεται σε καταστρατήγηση του ορίου των εφημεριών αλλά και των ρεπό, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τέλος σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά και αφορούν στα περιστατικά με τα χαλασμένα ασανσέρ, η ΕΙΝΚΥΛ προσανατολίζεται να ζητήσει με έγγραφό της προς τη διοίκηση  απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα συγκεκριμένα συμβάντα, όσο και με το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν τα ασανσέρ του ΓΝΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ