Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΤΣΙΚΝΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων με την οποία ζητά να μη γίνουν εκδηλώσεις την τρικνοπέμπτη στα σχολεία απέστειλε ο προϊστάμενος α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού Χρ. Μπουλούμπασης, Στην εγκύκλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν θα πρέπει την εποχή της κρίσης και της ανεργίας να προκαλεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Mε αφορμή την πρόσφατη απώλεια διδακτικών ωρών λόγω των χιονοπτώσεων θεωρούμε σκόπιμο να επανεξετάσουμε ας ημέρες κατά τις οποίες τα τελευταία χρόνια κάποια σχολεία καταργούν το προβλεπόμενο ωράριο και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου. Τυπικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι η ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Η ημέρα αυτή όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στις σχολικές αργίες αλλά ούτε και στις ημέρες κατά τις οποίες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Επομένως, πρόκειται για μια συνηθισμένη εργάσιμη ημέρα.

Οσοι από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς εκτιμούν ότι θα πρέπει να αναφερθούν στα έθιμα της ημέρας – υπερεκτιμημένα, κατά την άποψή μας, και ως προς την ποσότητα και ως προς την ποιότητα – έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στο πλαίσιο του Ωρολογίου Προγράμματος.

Ακόμη και η βιωματική προσέγγιση των εδεσμάτων που κάποιοι Σύλλογοι Γονέων προθυμοποιούνται να προσφέρουν στους μαθητές μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χρονικό πλαίσιο κάποιου διαλείμματος ή και μετά το πέρας του Ωρολογίου Προγράμματος κατά την πρακτική του προγράμματος σίτισης των μαθητών που εφαρμόζεται φέτος σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων ή και στη διάρκεια της σίτισης στο πλαίσιο του Ολοήμερου Προγράμματος.

Στην εποχή της ανεργίας η εικόνα που δημιουργείται στις αυλές κάποιων σχολείων σε ώρα εργασίας προκαλεί τους συνανθρώπους μας. Ας την αποφύγουμε, αδικεί το επαγγελματικό προφίλ του εκπαιδευτικού.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/-ριες και οι Προϊστάμενοι-ες των σχολείων κατά την ημέρα αυτή να μεριμνήσουν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ