ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, από κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΓΑ Λάρισας. Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τα μέλη της Ν.Ε. κ. Γούση Στέργιο και κ. Παπαδημητρίου Χρήστο καθώς και από τα μέλη της Γραμματείας του Αγροτικού Τμήματος κ. Μίγα Βασίλη

και κ. Σιούλα Θανάση, συναντήθηκε με τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Λιόντο Μιχάλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στην λειτουργία του οργανισμού.

Ο κ. Λιόντος ενημέρωσε ότι με την κάλυψη εποχικών αναγκών από την τελευταία προκήρυξη, έχει λυθεί εν μέρει το ζήτημα τη υποστελέχωσης. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του προς την κεντρική κατεύθυνση  για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΛΓΑ χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της υπηρεσίας. Εν συνεχεία, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων κυμαίνεται περίπου στον ένα χρόνο και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την μείωση του χρόνου αυτού, είτε μέσω της απαγκίστρωσης από γραφειοκρατικά κωλύματα είτε μέσω της βελτίωσης της εσωτερικής δομής και λειτουργίας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη της εσωτερικής αναδιοργάνωσης για την βελτίωση της παραγωγής σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο με ιδιαίτερη βάση στο γρήγορο εκτιμητικό έργο. Τέλος, ο κ. Λιόντος τόνισε το ζήτημα των οδοιπορικών εξόδων των μελετητών και την ανάγκη επίλυσής του σε μια πιο σταθερή βάση για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Από την μεριά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τις προσπάθειες των υπαλλήλων που στελεχώνουν την υπηρεσία, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή τους εν μέσω δύσκολων συνθηκών. Τόνισε επίσης ότι το ζήτημα των οδοιπορικών αποζημιώσεων είναι ένα γνωστό ζήτημα και είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσής του δρομολογείται η λύση του. Για τον λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες από τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση λύσης ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση προς όφελος όλων.

Εν κατακλείδι, επισημάνθηκε η ανάγκη για άρρηκτη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε ο οργανισμός να είναι αρωγός και στήριγμα στο πλευρό του αγρότη, διαδραματίζοντας ρόλο δικλείδας ασφαλείας, όντας έτσι άξιος συνεχιστής της ιστορίας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ