ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού

Η κυβέρνηση μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης  ετοιμάζει νέο κύκλο αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια.

Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν τη μισθολογική καθήλωση, αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροεπιδρομή δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ.

Οι «θεματικές» συναντήσεις όπου θα συζητούνταν αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης , όπως δεσμεύτηκε   ο νέος Υπουργός   δεν άρχισαν  ποτέ. Αντίθετα, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να υλοποιεί τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία και τη ριζική αναδιάρθρωση της δομής του Δημόσιου Σχολείου.

Η γενίκευση του νέου ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που έχει ήδη οδηγήσει σε συρρίκνωση των οργανικών θέσεων, προχωρά δίχως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λαμβάνει υπόψη την πλήρη αντίθεση του Κλάδου

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων δρομολογούνται 

Οι  υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς παραμένουν γράμμα κενό.

Οι εκπαιδευτικοί  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο με αγώνα για την  ποιοτική του αναβάθμιση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για τους μαθητές και με  σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εκπαιδευτικούς.

Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7 μμ στην Κεντρική Πλατεία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ