ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με νέο δυναμικό πανεργατικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μικρομεσαίων αγροτών, συνταξιούχων και νεολαίας απάντησε την Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, απευθύνοντας κάλεσμα για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα «προκειμένου να μπει τέρμα στον ενταφιασμό των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων».

Ασκώντας δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές τόνισε στην κεντρική ομιλία πως όπως αποδείχθηκε «οι δυο τους αποτέλεσαν επιλογή της αστικής τάξης προκειμένου να εφαρμοσθούν τα μνημόνια».

Περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο κ. Τσιαπλές έκανε λόγο για 29.000 περισσότερες απολύσεις σε σχέση με τις προλήψεις, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε στη χώρα καταγράφονται 300.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

«Οι μάσκες έπεσαν πριν ακόμη καεί ο Καρνάβαλος, αγώνας και συσπείρωση στα σωματεία είναι η μόνη απάντηση ενάντια και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση, ενώ αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ