ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ

Μέχρι σήμερα ήξερες πως όταν ξεκινάς δίαιτα ξεχνάς οτιδήποτε έχει να κάνει με ζάχαρη, γλυκά και σοκολάτες, γιατί προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν ωφελεί τη διατροφή σου, αλλά ούτε και σε βοηθάει στο να χάσεις βάρος.

Συνεπώς τρως πολλά φρούτα και λαχανικά και πέφτεις με τα μούτρα σε οποιοδήποτε αντιοξειδωτικό ρόφημα υπάρχει. Τι γίνεται όμως όταν εσύ αντί για πράσινο τσάι θες να πιεις μια σοκολάτα και όλοι σου λένε πως δεν πρέπει;

Θα σου πούμε εμείς! Δεν δίνεις σημασία σε κανέναν, φτιάχνεις το ζεστό ρόφημα σου και το απολαμβάνεις με την ησυχία σου. Όσο για τις θερμίδες μη νοιάζεσαι γιατί δεν ισχύει τίποτα από όλα όσα ήξερες για τη σοκολάτα (το ρόφημα ντε).

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cornell ανακάλυψαν πως η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο ζεστό κακάο είναι τόσο καλή, όσο το κόκκινο κρασί, σχεδόν τρεις φορές καλύτερη από το πράσινο τσάι και πέντε φορές πιο ισχυρή από τα μαύρο τσάι. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης, πως το γεγονός ότι σερβίρεται ζεστή είναι ακόμη καλύτερο, καθώς απελευθερώνονται ακόμη περισσότερα αντιοξειδωτικά όσο τη ζεσταίνεις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για σένα; Περισσότερα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου σημαίνει θετική επίδραση στην καρδιά σου. Μόλις ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο είναι γεμάτο με 611 χιλιογραμμάρια γαλλικό οξύ, μία φαινολική ένωση η οποία χρησιμοποιείται περισσότερο για τη θεραπεία του διαβήτη, τη νεφρική νόσο και εσωτερικές αιμορραγίες.

Μη το σκέφτεσαι λοιπόν, άσε κάτω το τσάι και πρόσθεσε στο διαιτολόγιο σου ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα!

queen.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ