ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ‘HOLIDAY & SPA EXPO’ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘HOLIDAY & SPA EXPO’ που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από 15 έως 17 Φεβρουαρίου συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 350 περίπου εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσίασαν τους τουριστικούς τους προορισμούς σε 30.000 σχεδόν επισκέπτες, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της εντυπωσιακό περίπτερο, όπου παρουσίασε σε πράκτορες, δημοσιογράφους και επισκέπτες τις τουριστικές προτάσεις –  προορισμούς της περιοχής μας καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον παραπάνω τομέα.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όχι μόνο να διατηρήσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών αλλά να προσελκύσει τη φετινή περίοδο ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από την τουριστική αγορά της Βουλγαρίας, μιας και η Θεσσαλία θεωρείται κοντινός και αγαπημένος προορισμός καθόσον τα τουριστικά της χαρακτηριστικά συμπυκνώνουν ‘μια μικρή Ελλάδα’ στο κέντρο της Ελλάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας διέθεσε λεωφορείο προκειμένου να μεταφερθούν στη Βουλγαρική πρωτεύουσα, πέραν των μελών της και Θεσσαλοί επαγγελματίες του τουρισμού. Η συμμετοχή τους ήταν σημαντική και δημιουργική καθώς είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με tour operators και να προωθήσουν το τουριστικό τους προϊόν.

Η πρώτη μέρα της έκθεσης ήταν αποκλειστικά για επιχειρηματικές (Β2Β) συναντήσεις, ενώ οι δύο επόμενες αφορούσαν το ευρύ κοινό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης υπήρχε οπτικοακουστική παρουσίαση των θεσσαλικών προορισμών με φωτογραφίες και video ενώ διανεμήθηκε ταυτόχρονα τουριστικό υλικό από όλες τις περιφερειακές ενότητες. Έγινε επίσης εκτενή παρουσίαση των θεματικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους Βούλγαρους, ενώ δόθηκε έμφαση στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών της περιοχής μας.

Τα μέλη δε της αποστολής παρείχαν πλήρη και επαρκή ενημέρωση σε όλους όσους επισκέφτηκαν το περίπτερό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρθηκαν θεσσαλικά εδέσματα, θέλοντας έτσι να συνδυαστεί η θεσσαλική γαστρονομία με τους τουριστικούς θεσσαλικούς προορισμούς.

Σημαντικό ‘αποτύπωμα’ της  ‘HOLIDAY & SPA EXPO’ είναι η ολοένα αυξανόμενη τουριστική ροή των Βουλγάρων προς του θεσσαλικούς προορισμούς, κατατάσσοντας έτσι την περιοχή μας στην κορυφή της λίστας επιλογής τουριστικών προορισμών, με τη μορφή είτε ολιγοήμερων είτε πολυήμερων διακοπών ‘ εκμεταλλευόμενοι’ την προσιτή χιλιομετρική απόσταση των δύο χωρών.

Το περίπτερο της Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας κα. Stella Baltova και ο Έλληνας Πρέσβης Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης. Την αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Βασίλης Πινακάς, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς του τουρισμού, το υπηρεσιακό στέλεχος της Π.Ε. Καρδίτσας κα Άννα Λεοκάντια Κρουλ, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία Θεσσαλών επαγγελματιών.

Ως αιρετή Περιφέρεια εντατικοποιούμε τη στοχευμένη προβολή των τουριστικών μας πλεονεκτημάτων, προωθώντας με κάθε πρόσφορο μέσο όλες τις μορφές τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην αύξηση των τουριστικών ροών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχή μας,  που είναι και το ζητούμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ