ΕΧΑΣΕ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΒ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Δεν πήρε τίποτα η ΑΕΛ από το ματς του ΟΑΚΑ, όπου και ηττήθηκε από μια πιο ουσιαστική ΑΕΚ με 3-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, χάνοντας και τον Ξενοδόχοβ που αποχώρησε τραυματίας στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ του Μ. Χιμένεθ μετέτρεψε το «εύθραυστο» 1-0 του πρώτου μέρους σε 3-0 στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα, ωστόσο ο Ανέστης στο 1-0 κράτησε το σκορ για την «Ένωση» όταν στο 72’ απογειώθηκε σε απίστευτη ενέργεια του Αβραάμ, με την ΑΕΛ να φροντίζει πρώτα τα… μετόπισθεν μη καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει «στον αέρα» τους επιθετικούς της ΑΕΚ, αφού και οι τρεις σκόραραν με το κεφάλι!

Πιο απειλητική η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στο 25’ από προσπάθεια από την δεξιά πλευρά, όταν ο Βάργκας έβγαλε την σέντρα για τον Πέκχαρτ και ο Τσέχος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Μπακάκης με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, αυτός έκανε διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι!

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 72’ όταν ο Αβραάμ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ανέστης απογειώθηκε σε μια εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το 1-0 για την ΑΕΚ, ενώ στο 82’ ο Τσιγκρίνσκι σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους μετά από κόρνερ του Αϊντάρεβιτς και έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη νίκη των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αλμέιδα, που πήρε πάλι ασίστ από τον Αϊντάρεβιτς, με νέα κεφαλιά έκανε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τους «βυσσινί» να πληρώνουν για μια ακόμη φορά τα αμυντικά λάθη αλλά και την επιθετική δυσλειτουργία τους, ενώ τραυματίας αποχώρησε από την αναμέτρηση ο πολύ καλός μέχρι εκείνη την ώρα Ξενοδόχοβ (56’), αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στον τετρακέφαλο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (50′ Τσιγκρίνσκι), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62′ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70′ Αλμέιδα).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ (56′ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46′ Κοντόρ), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικαούνιεκς (73′ Ρέγιες).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ