Ο ΙΣΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2ας ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ) συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 2 Μαρτίου 2017, μετά από απόφαση της Τακτικής  Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. (18-2-2017).

Πρωταρχική μας δράση συνεχίζει να αποτελεί η ενίσχυση του ΕΣΥ και η άμεση θεραπεία των πολλαπλών ελλείψεων που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Χώρας μας, που επηρεάζουν δυσμενώς την λειτουργία τους, καθώς πιέζονται από την μεγάλη προσέλευση ασθενών, ελλείψει δομών ΠΦΥ.

Από την άλλη μεριά, αγωνιζόμαστε για την πλήρη κατάργηση ενός ιατροκτόνου Ασφαλιστικού Συστήματος (υπέρογκες εισφορές-πενιχρές συντάξεις), που μαζί με το φορολογικό, αποτελούν την ταφόπλακα του ιατρικού λειτουργήματος-επαγγέλματος, αναγκάζοντας έτσι τους συναδέλφους μας να εγκαταλείψουν μαζικά τη Χώρα, προσδοκώντας καλύτερες σχέσεις εργασίας και συνθήκες δουλειάς, ενώ παράλληλα το 50% των ασθενών δεν προσέρχεται πλέον στα ιατρεία για να συνεχίσει την θεραπεία του, λόγω φτωχοποίησης τους.

Καλούμε όλα τα μέλη μας νοσοκομειακούς γιατρούς και γιατρούς των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, να πάρουν μέρος μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 2ας Μαρτίου 2017 και να ενισχύσουν κάθε κινηματική και παρεμβατική διαδικασία σε θέματα που αφορούν γιατρούς, υγεία, περίθαλψη, ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα.

Τέλος ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως την ημέρα της απεργίας οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ