Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΑ

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μ. Ρίζου για το ξήλωμα της παιδικής χαράς στο κεντρικό πάρκο

Κάποιοι φωστήρες, από εκείνους που διοικούν τον Δήμο Τυρνάβου, είχαν την φαεινή ιδέα να ξηλώσουν τα παιχνίδια της Παιδικής Χαράς που βρίσκεται στο πάρκο πίσω από την Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, αφήνοντας στη θέση τους ολάνοιχτες τρύπες – παγίδες.

Εμφανώς, οι διοικητικοί αυτοί εγκέφαλοι, μέσα στην πρεμούρα τους να επιδείξουν κάποιο «έργο», υπέπεσαν σε απανωτά σφάλματα, που τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα στα μάτια των Αμπελωνιτών.

Πρώτον, λειτούργησαν εντελώς άκαιρα. Θα μπορούσαν να περιμένουν να παρέλθει η Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα  και ύστερα να προχωρήσουν στο ξήλωμα των παιχνιδιών, έτσι ώστε να μην υποστούν οικονομική ζημιά οι επαγγελματίες που βρίσκονται πέριξ του πάρκου.

Δεύτερον, λειτούργησαν εντελώς ασυνείδητα. Δεν είχαν την ευθιξία να κλείσουν τουλάχιστον τις τρύπες που άφησαν πίσω τους, για να μην κινδυνεύσουν οι μικροί Αμπελωνίτες που ανυποψίαστοι θα πήγαιναν για παιχνίδι στην Παιδική Χαρά. Η απρονοησία αυτή εξόργισε πραγματικά τους γονείς των μικρών παιδιών και τόνισε για πολλοστή φορά την προχειρότητα με την οποία κινούνται οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής.

Τέλος, λειτούργησαν βλακωδώς και χωρίς τον παραμικρό ουσιαστικό σχεδιασμό, καθόσον λίγα μέτρα παρακάτω από την προαναφερόμενη Παιδική Χαρά παρέμεινε ανοικτή και λειτουργούσα μια άλλη Παιδική Χαρά που όντως είναι εξοπλισμένη με επικίνδυνα παιχνίδια.

Με άλλα λόγια, οι εγκέφαλοι του Δήμου πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, διότι προξένησαν τριπλή ζημιά. Και στους επαγγελματίες προκάλεσαν οικονομική ζημιά και τους γονείς εξόργισαν με την αδιαφορία τους για την ασφάλεια των παιδιών και στο τέλος έκαναν μια τρύπα στο νερό, αφού η παρακείμενη επικίνδυνη Παιδική Χαρά συνέχισε να είναι ανοικτή και να έλκει μικρά παιδιά σε πράγματι επικίνδυνα παιχνίδια.

Έτσι, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, είμαι υποχρεωμένος να θέσω το ερώτημα: ποιος έδωσε την εντολή για τον όλο χειρισμό της υπόθεσης; Ποιος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος που έδειξε τέτοια ανικανότητα και απρονοησία; Ποιος, τελικά, θα αναλάβει την ευθύνη για τον εξευτελισμό που υπέστη η δημοτική αρχή;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ