Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνέχεια στην κόντρα του με τη δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών δίνει με σκληρή απάντηση προς το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γόννων Γιώργος Μπανιώρας, με αφορμή την μη συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Τεμπών πρότασης του Τ. Σ.

για την παραχώρηση αίθουσας στο παλιό δημαρχείο Γόννων σε σύλλογο που δραστηριοποιείται με άλογα.

Ο κ. Μπανιώρας κατηγορεί τον κ. Κολλάτο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για ψέματα και υπέρμετρο εγωισμό αναφέροντας τα εξής:

“Δεν είχα καμία διάθεση να προκαλέσω δια του τύπου αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο. Το μόνο που ήθελα ήταν να επισημάνω και να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση την ανεξήγητη συμπεριφορά του δημάρχου Τεμπών, προς το τοπικό συμβούλιο Γόννων. Αλλά δυστυχώς η απάντησή του, σε αυτά που κοινοποίησα, είναι γεμάτη ανακρίβειες και ψέματα, με σκοπό να καλύψει την ανεπάρκειά του και το μένος του απέναντι στο τοπικό συμβούλιο Γόννων, του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος του.

Και συνεχίζει η επιστολή του προέδρου: «Είναι ντροπή ένας δήμαρχος να καταφέρεται εναντίον προέδρου τοπικής κοινότητας με εκφράσεις του τύπου «δεν δικαιούστε να μας κατηγορείτε» . Η συμπεριφορά αυτή δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας, πανικό και υπέρμετρο εγωισμό.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας απαριθμώ τις ανακρίβειες της απάντησης Κολλάτου: 1η  ανακρίβεια: Με κατηγορείται κ. δήμαρχε ότι απουσιάζω από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αποκρύπτοντας σκόπιμα ή από άγνοια, που δεν δικαιολογείται, ότι η  παρουσία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας είναι υποχρεωτική όταν συζητείτε θέμα που αφορά την κοινότητά του. Αυτό έπραξα μέχρι σήμερα, και θα πράττω και στο μέλλον. Ήμουν και θα είμαι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αφορούν την τοπική κοινότητα Γόννων.

2η  ανακρίβεια: Δεν αναφέρθηκα ποτέ απαξιωτικά και με ύβρεις, ούτε εγώ προσωπικά, ούτε και άλλος τοπικός σύμβουλος Γόννων για τον εκλιπόντα συντοπίτη μας Ζ. Παπαδημητρίου. Ήμασταν αντίθετοι ως προς την ονομασία της δημοτικής πινακοθήκης με το όνομά του, γιατί κατά τη κοινή γνώμη των κατοίκων της Τ.Κ. Γόννων, την οποία και αποτυπώσαμε στην απόφασή μας, υπήρχαν και άλλα πρόσωπα  που έχουν τιμήσει και προσφέρει στον τόπο μας και θα μπορούσε να δοθεί το όνομά τους στη δημοτική βιβλιοθήκη.

3η ανακρίβεια: Ποτέ δεν υπήρξε δική μου απόφαση ή του Τ.Σ. Γόννων που να  εναντιώνεται στην επιδιόρθωση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων. Ξεχνάτε ότι η παράταξή σας είχε ψηφίσει η πίστωση αυτή να διατεθεί για την ανάπλαση λοφίσκου εντός του χωριού μας. Σε αυτή την απόφαση εναντιωθήκαμε και όχι στην επιδιόρθωση του παλαιού σχολείου, με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες, θα γίνουν σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΤΑΣ Κοζάνης, διότι το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, λόγω σεισμού έτους 2001.

4η ανακρίβεια: Αναφέρεται ότι ήμασταν αντίθετοι στην παραχώρηση αίθουσας  στο πρώην Δημαρχείο Γόννων για την εγκατάσταση γραφείου πληροφόρησης του Δασαρχείου Λάρισας για το φλέγον ζήτημα των Δασικών Χαρτών. Ψέμα ……., αποκρύπτεται σκόπιμα και για λόγους εντυπωσιασμού, λόγω της επικαιρότητας του θέματος, ότι η αίτηση από το Δασαρχείο Λάρισας, έγινε πολλούς μήνες πριν την ανάρτηση των δασικών χαρτών και ουδεμία σχέση είχε με το γεγονός αυτό. Και εν πάση περιπτώσει ουδέποτε υπήρξε αρνητική απόφασή δική μου ή του τοπικού συμβουλίου.

Δυστυχώς για σας δήμαρχε, δεν είναι μοναδικό σας κριτήριο η νομιμότητα και το αν οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, είναι σύμφωνες με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Θα σας θυμίσω την περίπτωση των κοιμητηρίων Γόννων, όπου εναντιωθήκατε κατά της απόφασης του Τ.Σ. δημιουργώντας κατά τρόπο παράνομο «λαϊκές επιτροπές» διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, με μοναδικό σκοπό τα μικροπολιτικά και παραταξιακά σας οφέλη.

Τέλος θέλω να σας τονίσω για μία ακόμη φορά κ. Κολλάτε, ότι δεν είστε άξιος να εγκαλείτε κανένα Πρόεδρο τοπικής κοινότητας ότι «δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί τη δημοτική Αρχή». Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς και την τοπική κοινωνία, που εκφράζετε στην κάλπη. Επίσης δείχνει πανικό, υπέρμετρο εγωισμό και ολοκληρωτικές συμπεριφορές. Δεν είστε σε θέση κ. δήμαρχε να γνωρίζεται τη βούληση της τοπικής κοινωνίας των Γόννων, γιατί είστε απών. Έρχεστε μόνο στις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια. Ενώ εμείς μένουμε εδώ και κάθε μέρα έχουμε άμεση επαφή και εισπράττουμε τις ανησυχίες, τα προβλήματα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στις δίκαιες απαιτήσεις των συγχωριανών μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ