ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “AGROTHESSALY”

Σε έγκριση κατά πλειοψηφία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ-HELEXPO για τη διοργάνωση της “Agrothessaly 2017” προχώρησε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, σε μια συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά και οι κόντρες

του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Νταή με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραλαριώτου.

Τονίζοντας πως η σχετική προγραμματική σύμβαση αφορά μόνο τη συγκεκριμένη έκθεση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νταής κάλεσε το σώμα να ψηφίσει θετικά περιγράφοντας έναν αναβαθμισμένο θεσμό, με εκθέτες που ξεπερνούν τους 150, αλλά και μια τεράστια έκταση που περιλαμβάνει 2 στεγασμένα υπόστεγα, 6.500 τ.μ τέντα και 3.000 τ.μ υπαίθριου χώρου που είναι έτοιμα να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδες επισκεπτών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δυναμικής προβολής της πόλης.

«Πάνω από 600 άτομα θα απασχοληθούν στην έκθεση, ενώ υπάρχει ήδη ξενοδοχειακή πληρότητα», τόνισε ο κ. Νταής που απαντώντας σε ερωτήσεις των Καραλαριώτου-Διαμάντου για την εκτιμώμενη κατάσταση εσόδων-εξόδων και την καλύτερη αντιμετώπιση των ντόπιων εκθετών υπογράμμισε πως θα δοθεί αναλυτική κατάσταση μετά το πέρας της έκθεσης, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει 45% έκπτωση για τους εκθέτες που καταλαμβάνουν χώρους πάνω από 100 τ.μ.

Η απουσία μέλους της αντιπολίτευσης από επιτροπή που διαχειρίζεται την έκθεση προκάλεσε την αντίδραση της Ρ. Καραλαριώτου που ανεβάζοντας τους τόνους έκανε λόγο για υποβαθμισμένη ενημέρωση του σώματος.

«Τελευταίο στην ουρά όσον αφορά στην ενημέρωση έρχεται το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια», ήταν η σχετική τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις, με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ψηφίζει τελικά «ναι» στη σύμβαση μετά από σχετική δέσμευση του δημαρχεύοντος Γ. Σούλτη πως στον απολογισμό της έκθεσης θα μετέχει στην επιτροπή και η αντιπολίτευση.

Υπέρ της σύμβασης ψήφισαν ακόμη οι παρατάξεις του κ. Τζανακούλη και του κ. Νασιώκα, με τον πρώην δήμαρχο να τονίζει πως «η έκθεση δεν είναι για να βγάλει λεφτά ο δήμος αλλά για να προβληθεί η πόλη, αλλάζοντας την εικόνα της», ενώ «λευκό» ψήφισε η παράταξη του κ. Διαμάντου και «όχι» η ΛΑΣΥ.

«Τα περί συναλλαγών και ξενοδοχειακής πληρότητας τα λένε όλα», υποστήριξε με νόημα εκ μέρους της ΛΑΣΥ ο κ. Παζιάνας, ενώ κάνοντας λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στην προγραμματική σύμβαση δικαιολόγησε το «λευκό» της παράταξής του ο Ντ. Διαμάντος.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του Κ. Τζανακούλη, ο οποίος χαρακτήρισε ως λάθος το φθηνό εισιτήριο της έκθεσης «αφού κάτι τέτοιο προσελκύει άσχετους και κουράζει τους εκθέτες που ενδιαφέρονται για συναλλαγές επί της ουσίας», κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της ΛΑΣΥ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ