ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΑ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, μαζί με τους συμβούλους της παράταξής του, Γ. Νικολάου και Γ. Ντόντο, όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας Μιχάλη Λιόντο.

Σε σχετική ανακοίνωση της «ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ» επισημαίνονται τα εξής: «Ο κ. Μανώλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, μετέφεραν στον Προϊστάμενο κ. Λιόντο, τις ανησυχίες των αγροκτηνοτρόφων και κυρίως των ελαιοπαραγωγών, που υπέστησαν ζημιά από τον πρόσφατο παγετό, αλλά και των πυρόπληκτων -από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2016- κατοίκων των Γόννων.

Ζητήθηκε από τον κ. Λιόντο, να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της περιοχής Δ. Ε. Γόννων, γιατί αν και πέρασαν επτά μήνες, από την πυρκαγιά, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία. Ο κ. Λιόντος υποστήριξε ότι οι αγροκτηνοτρόφοι δεν  πρέπει να ανησυχούν και ότι σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από την πυρκαγιά και η κατάθεση δηλώσεων για τις ζημιές από τον πρόσφατο παγετό.

Επίσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί  άμεση λύση, στην καταβολή των δεδουλευμένων στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των δήμων, και να λυθεί το θέμα της καταβολής των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων των ζημιών και καταβολής των αποζημιώσεων. Επίκαιρο και αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε για τους αγροκτηνοτρόφους μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ