ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Εισαγγελίας Λάρισας για το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών στο Αργυροπούλι ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ανεξέλεγκτες αυτές χωματερές.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από συνεχείς εκκλήσεις αγανακτισμένων κατοίκων του Αργυροπουλίου, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης, επισκέφθηκε ανεξέλεγκτες χωματερές που υπάρχουν πέριξ του οικισμού, συναντώντας ιδίοις όμμασι απερίγραπτες εικόνες ντροπής, όπως αποδεικνύεται και από τις καταγραφές του φωτογραφικού φακού.

Μετά το «οδοιπορικό της ντροπής», ο κ. Ροντούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Είναι αδιανόητο εν έτει 2017 να συναντά κανείς στο Αργυροπούλι τέτοιες άθλιες καταστάσεις. Οι εικόνες που είδα δεν προσβάλλουν μόνο την αισθητική  του χώρου, αλλά αποτελούν εν δυνάμει «βόμβες» επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων του Αργυροπουλίου. Η ακηδεία  και η αμεριμνησία της δημοτικής αρχής με αφήνουν κατάπληκτο. Ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ η σήψη και η βρομιά των ανεξέλεγκτων χωματερών απαιτούν τάχιστες ενέργειες αντιμετώπισης, η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα, μολονότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν συνεχείς αναφορές στον τοπικό Τύπο για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους συγκεκριμένους χώρους και οι οποίες ταλανίζουν τους κατοίκους του Αργυροπουλίου.

Ενόψει των θλιβερών αυτών καταστάσεων δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Η «Δράση Πολιτών» καλεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενεργήσει δεόντως, υποκαθιστώντας την ανήμπορη δημοτική αρχή, και απευθύνει έκκληση στην Εισαγγελία της Λάρισας να ασχοληθεί με την υπόθεση, καθόσον ελλοχεύουν ορατοί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων ενός ολόκληρου χωριού».

Εν κατακλείδι, η «Δράση Πολιτών» διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι θα σταθεί αρωγός στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και θα κάνει το αδύνατο δυνατό, προκειμένου να προστατευθεί το δικαίωμά τους να διαβιούν σε ένα καθαρό χωριό, στο οποίο τηρούνται οι βασικοί, τουλάχιστον, κανόνες δημόσιας υγιεινής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ