ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΚΡΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΡ. ΣΚΥΛΛΑΚΟ

Ο Λαρισαίος κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Σκυλλάκος επιλέχτηκε φέτος, ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, να συμμετέχει μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες στην κριτική επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης κριτικών κινηματογράφου FIPRESCI

και θα απονείμει το βραβείο στο Καλύτερο Ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος του 19ου φεστιβαλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η κριτική επιτροπή FIPRESCI είναι:

Ρομπέρτο Τιραπέλε, Πρόεδρος

Κριτικός κινηματογράφου από την Ιταλία, που ζει στη Βερόνα και σπουδάζει στην Μπολόνια. Είναι ο αρχισυντάκτης του μηνιαίου περιοδικού Il Basso Adige και εργάζεται στη διαδικτυακή εφημερίδα Mediartenews. Έχει συνεισφέρει και σε άλλες εκδόσεις, όπως στην εκδοτική σειρά Sequenze και Tracce di giallo (σε συνεργασία με την Κατερίνα Μπεράρντι). Από το 2008 διοργανώνει την εκδήλωση «Cinema sotto le stelle» και «Cinema e lavoro». Επίσης, είναι συγγραφέας βιβλίων με θέμα τη μουσική, όπως το Leonard Bernstein, una traccia per la memoria (1992) και Opera mon amour (2016)

Μπετίνα Χιρς

Καταξιωμένη ανεξάρτητη κριτικός του κινηματογράφου και του θεάτρου, που έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής σε διάφορα εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, αλλά και ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια. Γράφει συστηματικά κριτικές για το screenmagazin. com, ένα μεγάλο, ανεξάρτητο γερμανικό διαδικτυακό περιοδικό, και είναι αρχισυντάκτρια της εκπομπής «MondayMovieTalk» στο Alexradio του Βερολίνου.

Χρήστος Σκυλλάκος

Γεννήθηκε το 1984, ζει στην Αθήνα και σπούδασε Νομική. Έχει συνεργαστεί ως κριτικός κινηματογράφου και αρθρογράφος με εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τα διαδικτυακά Toperiodiko.gr και Monopoli.gr. Επίσης, εργάζεται ως φωτορεπόρτερ καλύπτοντας πολιτιστικά γεγονότα (συναυλίες, φεστιβάλ) και ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «Unexposed Photographers» και το διαδικτυακό φωτογραφικό κόμβο Aldebaran.photo. Είναι μέλος της ΠΕΚΚ, της FIPRESCI και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας. Γράφει διηγήματα και ποίηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ