ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού «Γαλάτεια» το πρωί της Τετάρτης 08/03 βρίσκεται στην  ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Ιονίου, με πορεία προς τα νότια μέσα στην ημέρα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχουν καταγραφεί  στη Δυτική Μακεδονία, στην Δυτική Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει η Γαλάτεια τις επόμενες ημέρες συνοψίζονται στη συνέχεια:

Την Τετάρτη 08/03 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σχεδόν  στο σύνολο της χώρας, με τα εντονότερα  φαινόμενα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Κεντρικής Ελλάδας, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Την  Πέμπτη 09/03 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας την Παρασκευή 10/03 και το Σάββατο 11/03.

ΟΙ νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς από το απόγευμα. Σταδιακή στροφή των ανέμων σε βόρειους αναμένουμε στο Αιγαίο από το απόγευμα της Πέμπτης.

Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες δίνεται η θέση της «Γαλάτειας» και οι βροχές που θα προκαλέσει το μεσημέρι της Τετάρτης 08/03 και το μεσημέρι της Πέμπτης 09/03.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ