ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ CETA ΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ

Κοινή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Ολομέλειας Φορέων και Πολιτών του Δικτύου Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας “STOP CETA, TTIP, TISA” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Με στόχο το συντονισμό των ενεργειών αλλά και τη δρομολόγηση επαφών με αρμόδιους φορείς και βουλευτές σχετικά με την πλήρη κατοχύρωση της φέτας ως προς τις εμπορικές συμφωνίες CETA και τη συμφωνία με χώρες της Ν. Αφρικής, οι συμμετέχοντες στάθηκαν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής από την κοινωνία, αλλά και το ρόλο της εκπαίδευσης.

«Πρέπει επιτέλους η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής να περάσει σοβαρά μέσα από την εκπαίδευση», τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης, με τους παρευρισκόμενους να περιγράφουν απαξίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας και του επαγγέλματος του κτηνοτρόφου.

«Θεωρείται αδιανόητο να απαξιώνονται από την ίδια την ελληνική κοινωνία τομείς όπως αυτός της κτηνοτροφίας, όταν αντί να προστατεύεται ο κτηνοτρόφος λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και η λέξη “τσοπάνης” ορίζεται στην κοινωνία μας ως βρισιά», υπογραμμίστηκε από τους παρευρισκόμενους.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η συμμετοχή σε συνάντηση του Πανελλαδικού Δικτύου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα για το συντονισμό του αγώνα ενόψει της ψήφισης της CETA στη Βουλή, ενώ σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις του Δικτύου θα σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

«Στόχος μας παραμένει η πλήρης κατοχύρωση της φέτας στον Καναδά και σε όλες τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες με όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά και η αποτροπή των μεταλλαγμένων και του αθέμιτου ανταγωνισμού», τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ