ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ… ΒΑΡΕΤΟ

Στην Ταϊλάνδη, όπου χρόνια εκπαιδευτικής ισότητας έχουν συνδυαστεί με ένα επάγγελμα που επιβραβεύει τις μαθηματικές ικανότητες και προσόντα, οι γυναίκες αποτελούν το 31%  των μελών των διοικητικών συμβουλίων και εκτελεστικών επιτροπών των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο μετά τη Νορβηγία και τη Σουηδία, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας συμβούλων Oliver Wyman.

Στις ΗΠΑ, η εκπροσώπηση των γυναικών σε ανάλογες θέσεις είναι 20%, ενώ αντίθετα στην Ιαπωνία είναι μόλις 2%.

“Οι άνδρες πιθανώς να αναζητούν πιο συναρπαστικές και προκλητικές θέσεις εργασίας από αυτές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όπου η εργασία απαιτεί περισσότερη υπομονή, λεπτομέρεια, προσοχή και συμμόρφωση στους κανόνες», δήλωσε η Voravan Tarapoom, πρόεδρος του Association of Investment Management Companies, μια εμπορική ομάδα αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και πρόεδρος του BBL Asset Management Co. “Μπορεί να αισθάνονται οτι το έργο του χρηματοπιστωτικού κλάδου είναι βαρετό.”

Η BBL πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των ανδρών που προσλαμβάνει, αλλιώς οι γυναίκες θα κυριαρχήσουν στην επιχείρηση, είπε η Voravan.

Με πληροφορίες από bloomberg.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ