ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ

Τα ρομπότ από την εταιρεία διανομής Starship Technologies, βρίσκονται στους δρόμους της Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

“Αυτά είναι τα πρώτα ρομπότ που κάνουν κατ’ οίκον παράδοση προϊόντων στον κόσμο,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Starship Technologies, Henry Harris-Burland.

Τα ρομπότ που κινούνται με περίπου 6,5χλμ/ώρα, δημιουργήθηκαν για να κάνουν ντελίβερι φαγητών, ειδών σουπερμάρκετ και πακέτων.

“Ό, τι μπορείτε να παραγγείλετε online, μπορούν να το μεταφέρουν», δήλωσε ο Harris Burland.

Τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί για να τα αποτρέπουν να πέφτουν επάνω σε πράγματα. Το καθένα έχει μια κόκκινη σημαία και φώτα που αναβοσβήνουν. Ο μόνος ήχος που κάνουν είναι το μηχανικό σφύριγμα των τροχών τους.

Ένας περιορισμένος αριθμός πελατών στην Ουάσιγκτον, θα λάβει ένα μήνυμα κειμένου που θα τους λέει οτι ένα ρομπότ θα παραδώσει το γεύμα τους. Ο χρήστης θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τη διαδρομή του ρομπότ. Στη συνέχεια, ένα δεύτερο μήνυμα κειμένου θα περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο που όταν κάνουν κλικ σε αυτόν, θα ξεκλειδώνει το καπάκι του ρομπότ έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να πάρει το φαγητό.

“Είμαστε σε ένα πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο”, δήλωσε ο Harris-Burland.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ