ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λίμνη  Κάρλα το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης «Περιβάλλον και Ανάπτυξη, Το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης”.

Τέσσερις Φορείς Πολιτισμού και Επιστημών από όλη τη Θεσσαλία υλοποιούν   ένα  μέρος του έργου Rural DEAR Agenda-Πρόγραμμα Europe Aid της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν εταίροι από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (συντονιστής Φορέας  από την Ισπανία),  και  επιχειρεί την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με αναπτυξιακά εμπόδια και με την προώθηση της Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης (ΑΕ) σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται για την Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Σχολή Γεωπονικών Επιστημών .

Για τους παραπάνω λόγους το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δίκτυο “Περραιβία” , το ΚΠΕ Μακρυνίτσας και  το ΚΕΜΕΒΟ, συνδιοργανώνουν μαζί με το   Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας Ανοιχτό Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή.

Οι δραστηριότητες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαρτίου 2017 στις 9.00 π.μ. . -14.30 μ.μ.  στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού- ΚΕΜΕΒΟ στα Κανάλια Μαγνησίας.

Συνεργαζόμενοι Φορείς : Φορέας Διαχείρισης περιοχής οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Π.Ε. Μαγνησίας, ΚΠΕ Κισσάβου -Ελασσόνας , “Πράσινη Κιβωτός”  και Εθελοντικοί Φορείς της περιοχής.

Tο επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού (αιρετοί και στελέχη) ,σε μέλη Εθελοντικών Οργανώσεων, καθώς και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και αξιοποίησης υδατικών πόρων.

Μετά τις εργασίες του Σεμιναρίου, που θα υλοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας-ΚΕΜΕΒΟ στα Κανάλια  (10.00-13.00 μ.μ.) ,θα ακολουθήσει   ΔΩΡΕΑΝ ξενάγηση και οικοπεριήγηση στη λίμνη, από τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας και θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά ένα έργο που μπορεί και πρέπει να παίξει έναν σοβαρό αναπτυξιακό ρόλο για όλη τη Θεσσαλία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους   ΑΜΕΣΑ, ηλεκτρονικά στο E-Mail skriapask@gmail.com , είτε με FAX: 24210-71200., δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες στο  συγκεκριμένο σεμινάριο, που αφορά την εκπαιδευτική πολιτική όλων των χωρών του κόσμου και προφανώς και της χώρας μας, ,στην προσπάθεια δημιουργία μιας καλύτερης παγκόσμιας κοινωνίας για τις επόμενες γενεές και φυσικά τη γνωριμία με τη Λίμνη Κάρλα .

Η εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων ,οι ανεξάρτητοι επιστήμονες και ερευνητές ,  η τοπική αυτοδιοίκηση και οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ,έχουν σοβαρό ρόλο να επιτελέσουν στο μεγάλο αυτό θέμα .

Θα δοθούν ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ .

Για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.  Πληροφορίες : K. Σκριάπας -Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” 6974-881944 ή στο τηλέφ. 6909-449725 Ματούλα Μακέλη -ΚΠΕ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : https://www.facebook.com/events/1532903970107715/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ