ΝΕΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Το δρόμο της αποχώρησης από τη δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» επέλεξαν δύο εκλεγμένοι διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και τέσσερις υποψήφιοι της παράταξης, οι οποίοι γνωστοποιούν την απόφασή τους με επιστολή αφήνοντας αιχμές για τη δημοτική αρχή.

Σε μια επιστολή που περιγράφει μετατροπή του Δήμου Λαρισαίων «σε κονκλάβιο κουμπάρων, κολλητών και ημετέρων» οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Μαρία Κωστούλια και Βασιλική Αρβανίτη (3ου διαμερίσματος) και οι υποψήφιοι Ευάγγελος Στεφανής, Νίκος Ευθυμίου, Παναγιώτης Στρατής και Χρήστος Γκουσγκούνης  αναφέρουν τα εξής:

«Από εκείνη την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών πέρασαν κιόλας τριάντα τρεις (33) ολόκληροι μήνες.

Σε όλο αυτό το διάστημα, παρά τα όσα γίνονταν ή, καλύτερα, δεν γίνονταν επιλέξαμε να σιωπήσουμε, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει, θα βελτιωθεί, αλλά σε καμία περίπτωση να τα αγνοήσουμε. Και περιμέναμε… Μάταια εν τέλει, αλλά περιμέναμε!

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, κυρίως για τους συμπολίτες μας που επέλεξαν να μας τιμήσουν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.

Σε αυτό το διάστημα η παράταξη που δημιουργήθηκε και διεκδίκησε, με γνώμονα τη διαφάνεια, την ψήφο των δημοτών έχει πλέον μετατρέψει τον Δήμο σε κονκλάβιο κουμπάρων, κολλητών και ημετέρων.

Επειδή κάποιοι, τουλάχιστον, από εμάς δεν αντιμετωπίσαμε αυτήν την πρόσκληση-πρόκληση της ανάμειξης με τα κοινά, ούτε ως δημόσιες σχέσεις, ούτε ως ευκαιρία φωτογραφίσεων και εκδηλώσεων, ούτε ως ενός ανδρός αρχή, αλλά ως βήμα κοινής, προγραμματικής και συλλογικής δράσης με μοναδικό σκοπό το καλύτερο αύριο για την πόλη μας, σκοπός που παραμένει ανεκπλήρωτος μέχρι σήμερα.

Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε πλέον να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση και αποχωρούμε από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Πάντως αν κρίνουμε από την αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης Απ. Καλογιάννη με αφορμή και την ανεξαρτητοποίηση δημοτικής του συμβούλου, μάλλον και οι παραπάνω θα αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

«Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», ακούστηκε την Τρίτη στο δημαρχείο…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ