«ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ» ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Η παράσταση «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γ. Βιζυηνού, σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Νανάκη, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 9:15 μμ, στο θέατρο ΟΥΗΛ, σε  συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών  Δήμου Λαρισαίων και την ομάδα χορού Off Αrt.

Είσοδος 7 ευρώ, μαθητικό 3 ευρώ.

Παίζουν: Βασίλης Νανάκης, Άγγελος Αντωνίου

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Καρανίκας

Μουσική επιμέλεια – Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης

Ζωντανή μουσική – Ήχοι παράστασης: Άγγελος Αντωνίου

Λίγα λόγια για το έργο.

Ένα από τα καλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα διηγηματογράφου. Ο Κωστής Παλαμάς ονόμασε «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» ονειρόδραμα, που στην ουσία είναι ένα αδιάκοπο πέρασμα από το φανταστικό στο πραγματικό και από τη μεταφορά στην κυριολεξία.

Ο αφηγητής διηγείται την ιστορία του ως παιδί, που παρασυρόμενο από τα λεγόμενα του παππού του, στρατολογείται στην Πόλη ως ραφτόπουλο για να ζήσει το όνειρό του.

Από τις πρώτες στιγμές της άφιξής του στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζουν οι δυσκολίες και η αδυναμία του να προσγειωθεί στη σκληρή και ανιαρή πραγματικότητα.

Επιστρέφει από ένα αναπάντεχο γεγονός στο σπίτι του και εκεί στην εξοχή, πάνω σ’ ένα ύψωμα, παππούς και εγγονός επιχειρούν τον απολογισμό της ζωής τους.

Ό,τι τους ενώνει, είναι η εμπειρία της καταπίεσης και το όνειρο της φυγής, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι αποδράσεις στο χώρο του μύθου.

Η παράσταση κέρδισε το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ ελληνικού θεάτρου στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2011, στο θέατρο Εliart στο Βοτανικό.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Βασίλης Νανάκης διαγράφει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο χώρο του θεάτρου. Με σπουδές στη Γαλλία (Παρίσι- école Florent), είκοσι χρόνια θεατρικής αναζήτησης στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια επιστροφή στον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Το 1998 έγραψε το θεατρικό έργο «Τρία χρόνια Σαββατοκύριακο», στο οποίο πρωταγωνίστησε σε σκηνοθεσία Άσπας Κυρίμη.

Άλλες πρωταγωνιστικές συμμετοχές που είχε τα τελευταία χρόνια στο θέατρο και το σινεμά: «Το τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου, «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη, «Μπιλόμπα» της Σοφίας Παπαχρήστου (βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), «Καλλιόπη» σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου. Επίσης, στην παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ, που  σκηνοθέτησε και κράτησε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ