ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΩΛ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, καλεσμένη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (CHU) Saint Pierre και των υπεύθυνων γιατρών της ομάδας “Campagne de solidarité pour la Grèce” – “Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Ελλάδα”, για να δώσουν μια συναυλία στο χώρο εκδηλώσεων “Maison du peuple” στο Saint Gilles.

Σκοπός της συναυλίας είναι η συγκέντρωση πόρων για τον πλήρη εξοπλισμό κινητής νοσοκομειακής μονάδας (ασθενοφόρου), η οποία θα σταλεί στη Βόρεια Ελλάδα, για την ενίσχυση του μαστιζόμενου από την κρίση ελληνικού λαού και την προάσπιση του αδιαπραγμάτευτου αγαθού της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας αλληλεγγύης, έχει ήδη εξοπλιστεί μία κινητή νοσοκομειακή μονάδα, η οποία έχει σταλεί στο Μαντούδι Ευβοίας.

Με ομόφωνη απόφαση και την αμέριστη συμπαράσταση του Δ.Σ. του ΔΩΛ, η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής, θα συνδράμει αφιλοκερδώς για την επίτευξη του σκοπού, με τη συναυλία «Ένα τραγούδι από την Ελλάδα», το Σάββατο 1 Απριλίου.  Πρόκειται για μια διαδρομή στο αστικό λαϊκό τραγούδι από το Σμυρναίικο και Πειραιώτικο ρεμπέτικο μέχρι τις αρχές του ’80.

Η “Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής” ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με αξιόλογες σπουδές και καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πλειονότητα των μελών του σχήματος είναι ή έχουν διατελέσει καθηγητές του ΔΩΛ.

Ο καθένας από τους ερμηνευτές του σχήματος έχει διακριθεί σε ποικίλα είδη μουσικής (κλασική, τζαζ, βραζιλιάνικη κλπ). Είναι οι εξής: Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι, ούτι), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα, μαντολίνο, φλογέρα, λαούτο), Πέτρος Παππάς (φλάουτο, μπαγλαμά), Νάνσυ Χατζή (κοντραμπάσο), Κώστας Ταμβακάς (μπουζούκι, κιθάρα, μαντολίνο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Γιώργος Αγγελάκης (ακορντεόν, τρομπόνι), Αστέριος Τσέτσιλας (βιολί, φωνή), Αλέξανδρος Τσιωνάς (φωνή), Αντωνία Βισβίκη (φωνή).

Η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σημαντικές μουσικές παραγωγές σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο, όπως το αφιέρωμα στους “Θεσσαλούς βάρδους” και στον Κώστα Βίρβο, τα “Λιμάνια του κόσμου” κ.ά.

Επίσης, έχει εμφανιστεί στις περισσότερες λαρισαϊκές μουσικές σκηνές ερμηνεύοντας μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Καλδάρα, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη κ.ά). Τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποίησε αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα στο ΔΩΛ με μεγάλη επιτυχία.

Σκοπός της Ορχήστρας Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής είναι η διάδοση και ανάδειξη του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί, ότι με την ευκαιρία της συναυλίας στις Βρυξέλλες, ο κιθαρίστας Σπύρος Καβαλλιεράτος θα δώσει την Παρασκευή 31 Μαρτίου ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στο χώρο Πολιτισμού CliqueArt.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ