“ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ” 70 ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Εντός των επόμενων ημερών επανεκκινούνται τα πρώτα έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού με στόχο στο σύνολό τους να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου. Αυτή η σημαντική είδηση προέκυψε μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη για το θέμα, στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Λαρισαίος υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Μάργαρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σπίγκο Χρήστο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αλλά και να δοθεί λύση στο θέμα.

Το πρόβλημα αφορά συνολικά περί τα 70 έργα εξηλεκτρισμού αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων υλικών που παρατηρήθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ. Έτσι, για περίπου 8 μήνες, τα έργα αυτά βρίσκονταν σε κατάσταση αναμονής.

Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύτηκε στον υφυπουργό πως από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των πρώτων είκοσι έργων με σειρά προτεραιότητας, ενώ το σύνολο των ηλεκτροδοτήσεων θα έχει υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη του Απριλίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την εξής δήλωση: “Το ενεργειακό ζήτημα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στον πρωτογενή τομέα. Δε νοείται ανάπτυξη χωρίς αυτό. Οφείλουμε λοιπόν, άπασες οι εμπλεκόμενες πλευρές, να εργαζόμαστε διαρκώς ώστε ο γεωργός και ο κτηνοτρόφος να έχουν στα χέρια τους τα αυτονόητα για να παράξουν.

Χαίρομαι, που η σημερινή συνάντηση με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς όπως δεσμεύτηκαν ενώπιών μου τα στελέχη του, εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν τα πρώτα είκοσι έργα, ενώ σε λιγότερο από ενάμιση μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους. Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζουμε με κάθε τρόπο, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να δίνουμε κίνητρα στον πρωτογενή τομέα, αναγνωρίζοντας πως αποτελεί το κλειδί για την αναπτυξιακή και οικονομική ανάταξη της χώρας μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ