ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μεγάλη η συμμετοχή των γονέων στο 2ο κύκλο του σεμιναρίου «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις», που υλοποίησε το ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου.

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε δύο τρίωρες συναντήσεις γονέων – εκπαιδευτών (Νοέμβριο και Μάρτιο), είχε ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους εκπαιδευόμενους με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, για να παρέμβει κάποιος με ασφάλεια και να αντιμετωπίσει καταστάσεις  τραυματισμών  ή  επειγόντων  παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Το ενημερωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης &αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς και περιλάμβανε τις ενότητες:Αντιμετώπιση Τραυματισμών, Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Να σημειωθεί ότι το Μάιο ο Σύλλογος γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ έχει προγραμματίσει για τα άτομα που ήδη έχουν εκπαιδευτεί σε θεωρητικό επίπεδο, μια Τρίτη ενότητα τρίωρης πρακτικής εξάσκησης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ