ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στις 7 το απόγευμα σας περιμένουμε στην Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας (Παναγούλη 37), όπου η κοινωνιολόγος και συγγραφέας Διονυσία Τριπολίτου θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των «Αισθημάτων και των Συναισθημάτων». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

“Όταν ήμασταν παιδιά βιαστήκαμε να μεγαλώσουμε. Όταν μεγαλώσαμε κλείσαμε με αλαζονεία την πόρτα στο παιδί που είναι μέσα μας. Είναι επείγον να το υιοθετήσουμε και να του προσφέρουμε όσα έχει στερηθεί.” Είναι μαγικό να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού! Γιατί τα αυτούσια αισθήματα: Αγάπη, Χαρά, Ζήλεια, Μίσος, Φόβο, Θυμό, Λύπη τροποποιούνται και εκφράζονται με κοινωνικά παραδεκτές συμπεριφορές; Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε;

Πόσο σημαντικό είναι μέσα από τα στερεότυπα μας να αποφεύγουμε να τα στραγγαλίζουμε και να τα επικαλύπτουμε; Ποιές είναι οι συνέπειες στην συμπεριφορά μας; Στο σεμινάριο θα βιώσουμε, θα αναπαραστήσουμε, θα ανιχνεύσουμε, θα συνειδητοποιήσουμε. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναθεωρήσουμε και να αλλάξουμε αρνητικές συνήθειες. Με εξάσκηση αλλάζουμε την μεθοδολογία της σκέψης μας.

Γιατί βλέπουμε όπως νοιώθουμε και κάνουμε ό,τι σκεφτόμαστε. Εμείς καθορίζουμε τις εξελίξεις. Η ζωή είναι στα χέρια μας! Σας περιμένουμε!”, αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι Ενεργοί Πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ